OPEL X FRANSKA.NL

Even een auto testen

 

Op een mooie zonnige ochtend reed de Opel voor, die ik mocht testen. Luxe en cabrio, want daar houdt Franska van, hadden ze bedacht. Een open dak! Wow. Nog nooit meegemaakt. Dacht altijd dat je dan last van de wind had. Helemaal niet. Natuurlijk besloot collega Thomas meteen dat hij achter het stuur ging. Daar werd niet over gediscussieerd. Terwijl ik bij ons thuis zo ongeveer altijd de chauffeur ben, maar goed, weet niet iedereen natuurlijk.

 

Niet lachen

 

Eerste wat ik deed is kijken naar de kleur. Tweede de vorm. Derde de stoelbekleding. Vierde de vorm van de verlichting, vooral achter. En dan het gezicht. Ik hou nogal van auto’s met een vriendelijk gezicht. Een auto een gezicht? Jazeker. Let maar eens op onderweg. De ene lacht, de andere kijkt grimmig, de volgende serieus, de ander weer lief. Ze hebben echt een gezichtje. Hoezo vrouwtje?

 

En meteen een foto maken natuurlijk en naar een vriendin appen. Kijk eens waar ik vandaag in rijd!

 

 

Verder zat-ie lekker, waren de leuningen leuk gestikt en kon er weinig onder de achterklep. Maar dat hoort dan ook niet bij een cabrio. Na die opmerking begon Thomas meteen uit te leggen dat ik dat anders moest zien, want dat dit en dat opzij kon en dat er heel veel in kon als je maar… Enfin. Hij liet het zien en had nog gelijk ook. Sorry Opel.

 

En oh ja. En naam vind ik ook leuk: Cascada = waterval

 

En het allerleukste aan deze Opel Cascada vind ik, dat je overal waar je maar bent iemand kunt bellen om een adres voor je op te zoeken. Hoef je maar voor op een knopje te drukken, je gebruikt dus niet eens je telefoon, en je hebt gewoon een Nederlands sprekend persoon aan de lijn, die het adres ook nog voor je in je routebegeleiding zet. Wat een topuitvinding!

 

En het is maar weer eens aangetoond. Ook al kan ik uit de hoek komen als een man, ik word er nooit eentje. Vandaar dat ik Thomas nog even gevraagd heb om de mannige kant van het auto-verhaal uit de doeken te doen. Komt-ie:

 

Thomas: ‘Oké dan, omdat ik een man ben mag ik van de Franska.nl redactie even helemaal los qua specs van deze auto: 

De Cascada ziet er heel cool en kek uit, snelle 1,6 liter turbo motor en van alle connectivity gemakken voorzien waaronder wifi maar ook Opel OnStar, en dat is toch wel zo rete handig. Ga maar na: een persoonlijke assistent die je voor werkelijk van alles kunt bellen. Zij zien precies waar jij je op dat moment bevindt, wel zo handig :-). Voor meer informatie: Opel OnStar:

Verder is het vouwdak van deze brute cabrio natuurlijk onweerstaanbaar. In recordtijd is-ie open en in recordtijd weer dicht. Slechts 17 seconden heeft de Cascada nodig om zich bloot te geven. En al rijdend kun je het dak dan ook weer in maar 17 seconden dichtdoen.’

 

Snap je wel? Zo hoor je naar een auto te kijken.  Psst… zal ik eens iets verklappen? Onderzoek heeft uitgewezen dat de vrouw altijd de doorslag geeft bij de keuze van een auto. Dus ik zeg: kijk even naar het gezicht, de kleur, de bekleding en de lampen. Heel belangrijk!

 

Liefs van Franska

 

Door Franska