Maak je eigen groene paleisje

 

Willemijn: Eindelijk krijg ik een echte fijne tuin met een schuurtje! Maar daar moet nog wel het een en ander aan gebeuren voordat ik het een groen paleisje mag noemen…

 

Binnenkort gaan we verhuizen! De stad uit, naar een huis met een fijne tuin. Maar… met een lelijk schuurtje. Hieronder 7 manieren om van een lelijk schuurtje een groen paleisje te maken. Ik denk dat wij ze alle 7 gaan toepassen!

 

– Breng op het dak begroeiing aan van organische Sedum. Dé manier om het schuurtje op te laten gaan in de tuin. En bijkomend voordeel: het teveel aan regenwater wordt hiermee ook mooi opgevangen.

 

– Onze tuin is niet heel groot, maar groot genoeg om aan een kant van het schuurtje een klein kasdeel te bouwen. Ziet er gezellig uit en maakt zelf zaaien leuk en makkelijk!  

 

– Verstop je schuurtje achter een border met hoge bloemen & , bijvoorbeeld dahlia’s, bijzondere zonnebloemen en delphiniums of monteer een mooi klimrek voor hoogtezoekers als wisteria, jasmijn, klimrozen of clematis. Vooral van deze laatste uit de ranonkelfamilie heb je diverse mooie soorten voor verschillende zonomstandigheden.

 

– Beschilder je buiten houtwerk met een mooie vergrijsde matte tint uit de exterior eggshell lijn van Farrow&Ball

 

Een gepotdekseld schuurtje is echt mijn droom

 

 

– Een gepotdekseld schuurtje is echt mijn droom. Meteen het countrygevoel, maar niet te tuttig! Kies voor hout van Platowood, 100% duurzaam en vormvast door een speciaal procedé, waardoor impregneren niet nodig is. Erna verven met zwarte watergedragen beits als bewustere keuze.

 

– Ook een hele mooie manier om een schuurtje te bekleden is met een leifruitboom. Een boom die je snoeit in een mooie vorm en nog heerlijke vruchten draagt ook! 

Dit boek is zo volledig!

 

– Bevestig aan een schuurzijde in het zicht oude houten fruitkistjes en plaats hierin leuke potten of ontwerp een nieuw schuurtje helemaal gemaakt van oude bouwmaterialen.

 

Ik heb er nu al zin in!

 

Door Willemijn ter Hart-Koopal 

 

Willemijn ter Hart-Koopal @ Flowerstories droomt van een ecologische boerderij op het platteland met een grote moes- en bloementuin. Ze blogt, is bloemenstylist en werkt voor verschillende tijdschriften, websites en evenementen.