Even appen met Marjolein Bastin

 

Want er is leuk nieuws. En… ik heb een verrassing weten te regelen.

 

 

 

Afgelopen week werd de geurcollectie ‘Moments by Marjolein Bastin’ gelanceerd. Marjolein: ‘Waar ik ook teken, als ik een geurkaars brand, ben ik weer even terug op die vakantiebestemming, of het doet het me denken aan mooie momenten die ik heb meegemaakt. Geuren bepalen hoe je je voelt en werken vaak ook inspirerend.’ In samenwerking met Hallmark is er nu een collectie die bestaat uit drie geurlijnen.

 

Marjolein over de drie geurlijnen

 

Bij Bora Bay denk ik aan de fijne herinneringen die ik heb aan tropische eilanden, het hangmatgevoel en de geur van kleurige bloemen. 

 

Swiss Lodge is gebaseerd op mijn favoriete plek in de Zwitserse Alpen, waar ik een paar maanden per jaar ben. Het is een combinatie van de frisheid van sparren, vers hooi en de geur van hout.

 

Op Ameland ben ik ook graag, daar kom ik al veertig jaar. Het voelt als thuis en de geur van Dutch Coast herinnert me aan schelpen zoeken, liggen in het zand en het turen naar de eindeloze horizon met schepen in de verte.

 

Elke geurlijn bestaat uit een huisparfum, verzorgende handlotion, handzeep, een heerlijk ruikende geurkaars en rustgevende geursticks.

 

Wil je Marjolein live zien? Er is een filmpje over gemaakt.

 

Even appen met Marjolein

 

Vrijdagmorgen twaalf over negen, ik app Marjolein: Goedemorgen. Jij bent zeker al 4 uur aan het tekenen?

 

Marjolein: Pas vanaf half acht. Doe ik wel vaker nu ik oud (haha) ben. Maar ik ga door tot half acht vanavond. Vaak nog langer. En tegenwoordig vaak met mijn lievelingsgeuren op mijn tafel!

 

 

Ik: Wááat twaalf uur werken? Ooit gaf je me een wijs advies: Stop toch eens met dat keiharde werken, je bent nooit thuis. Ooit ben je een relatie begonnen, dat is net zoiets als een breiwerkje, je moet het ook netjes afkanten. Ik heb er goed naar geluisterd. Ik dacht dat jij daarom misschien elke dag zo vroeg begon, zodat je nog genoeg tijd voor je man overhoudt?

 

Marjolein: Hij is iets minder ‘bewerkelijk’ dan vroeger. Hij kookt zelfs voor me, en brengt me nu koffie.

 

Ik: Haha. Handig. Dus je kunt eventueel 24/7 werken. Over de geuren, welke is jouw favoriet?

 

Marjolein: Mijn favoriete geuren zijn altijd de geuren die bij mijn tekeningen passen die ik op dat moment aan het maken ben. Ameland, Dutch Coast, bij mijn tekeningen van zee, duinen, schelpen, de nachtegaal die in de duindoorn naast ons huis zingt….. eeh, zijn er ook geluidskaarsen? Ideetje?

 

Ik: Geluidskaarsen, geurfoto’s, dat dat nog niet bestaat…

 

Ik: Ik vind het zo mooi dat jij nog altijd een soort van ‘nerveus’ bent als je gaat tekenen. Lukt het wel? Kan ik dit wel? Toch? Volgens mij is dat de ware kunstenaar. Mensen die hun eigen werk altijd fantastisch vinden, vind ik nogal merkwaardig. Of gaat tekenen met de jaren steeds makkelijker?

 

Marjolein: Oh god nee. Vallen en opstaan, diepe wanhoop en feest, alles achter en door elkaar. Ben soms niet te genieten, en dan kan ik weer de hele wereld omarmen. Maar nooit gebrek aan ideeën. Die waaien hier gewoon mijn leven in, vallen op een kladje, postzegelgroot soms. O, en dan verheug ik me er zo op.

 

Ik: Je ziet het als het ware al voor je en dan wil het er niet meteen uit zoals je het droomt?

 

Marjolein: Exact. Schets, idee, ziet er volmaakt uit… tsja, en dan kom ik met mijn beperkingen. Alles is altijd mooier dan ik het kan tekenen. Heeeel soms lukt het meteen, verrukkelijk.

 

Ik: Heerlijk. Ik had dat vroeger met truien ontwerpen. Kon van iets dromen en kreeg het eigenlijk zelden zo prachtig als ik het ’s nachts voor me zag. Leek wel of de kleuren die ik droomde niet allemaal bestonden.

 

Marjolein: Het blijft worstelen hoor. Ik wil iets OVERBRENGEN. Ga d’r maar aan staan. Soms iets wat je in een flits zag, soms ook een gedachte, die ik in een beeld wil vangen.

 

Ik: Maarrr… het wordt nog steeds mooier en mooier wat je maakt. Dat vind ik zo knap. Kun je niet van alle kunstenaars zeggen.

 

Marjolein: Mooier en mooier???? Nee hoor. Was het maar waar. Dan zou ik steeds virtuozer worden naarmate ik ouder word. Nee. En ik leef altijd ALLEEN met NU. De tekening die ik nu maak.

 

Ik: Dat is natuurlijk de reden dat het steeds mooier wordt. Ik vind de details steeds mooier. Blij dat je nooit een carrièreswitch hebt gemaakt.

 

Marjolein: Switchen, ha! Dan zou ik in een chaotische depressie raken. Met tekenen houd ik mezelf op de rails.

 

Ik: Prachtige rails!

 

Ik: Jij weet echt alles van de natuur, van planten en beestjes. Vind je het wel leuk als iemand je appt met vragen over een plant of beestje? Ik denk altijd als ik app: heb je mij weer, moet Marjolein weer antwoord geven, die heeft het druk genoeg.

 

Marjolein: Oh alsjeblieft, app!! Zo leuk om eens te doen alsof ik alles weet.

 

Ik: Oké. dan komt er vandaag nog een raar beest. Ik ga hem gewoon zoeken.

 

Ik: Wat ben je nu aan het tekenen? Of is dat geheim?

 

Marjolein: Lach niet, ik heb knoflook geoogst uit mijn kruidentuin. Hoe breng ik over hoe trots ik ben op mijn grote bak knoflook? Hoe zalig het geurt? Hoe schitterend die oude gedroogde stengels zijn, die verdroogde bloemetjes? Tsja, mijn eigen knoflook….

 

 

 

Ik: Wat leuk. Teentje in de grond gestopt? Ik zie het al voor me, dat de Libelle door de bus valt en je huis ineens naar knoflook ruikt.

 

Marjolein: Zie je: geurstokjes!!! Ik heb ook al die verrukkelijke mestgeur uit de Zwitserse koeienstal geopperd, met de geur van hooi die er tegenin moet vechten. VERRUKKELIJK!!

 

Ik: Hahahaha. Ik vind eerlijk gezegd mestlucht soms best lekker.

 

Ik: Vind je het trouwens goed als ik dit app-gesprek zo op Franska.nl zet?

 

Marjolein: Ja hoor. Ik heb nog nooit zo’n leuk ‘interview’ gedaan ???

 

Ik: Dankjewel. Heel fijne dag en werk ze.

 

En dan nu de verrassing van de week

 

 

Ik mag de complete geurlijn van Marjoleins ‘Dutch Coast’ verloten. Wil je zeker wel hè? Dan even een berichtje onder dit artikel op Facebook zetten en je hoort volgende week of je de gelukkige winnaar bent. Veel succes.

 

Ik wens je een fijne week

 

Liefs van Franska

 

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska