Eropuit. Heb je daar ook zo’n zin in?

 

Ik ben onlangs al naar Parijs én naar Noorwegen geweest. Bofkont die ik ben. Jij kunt ook, want zo duur is het niet. Of zelfs helemaal gratis dankzij mij…

 

 

 

Ik zat in onze vriendinnen-app op te scheppen over m’n vakantieplannen, toen een van hen reageerde met een foto van zichzelf in een luie stoel. Op haar t-shirt stond ‘The Armchair Voyager’. Had ze gekocht bij de expositie van Rinus van der Velde in museum Voorlinden. Die man creëert levensgrote reisverhalen en werelden zonder een voet over de grens te zetten. Allemaal vanuit z’n luie stoel.

 

Moest meteen weer aan dat shirt denken toen ik kort achter elkaar twee boeken uit de serie ‘Kleine atlas voor hedonisten’ kreeg. Om op te vreten die boeken. Het begon met Parijs.

 

 

 

Ik zat door dat boek binnen de kortste keren in Parijs, ging als het ware automatisch. Pas toen ik m’n man ineens hoorde, die binnenkwam om koffie te zetten, realiseerde ik me dat ik nog steeds gewoon achter m’n eigen keukentafel zat. Serieus, het voelde net alsof ik in Parijs zat. Het was sterker dan dagdromen. Zo inspirerend, zo heerlijk geschreven en met de allerprachtigste foto’s van Sophia van den Hoek. Ben je Parijs-fan of wil je altijd al een keer naar Parijs? In beide gevallen, kopen! Zeker weten dat je er meteen (weer) heen wilt of -sterker nog- ineens het gevoel hebt er net geweest te zijn.

 

Een voorproefje:

 

 

 

 

 

En toen kwam het Noorwegen-boek er een paar weken later ook nog achteraan. Zo mogelijk nog mooier.

 

 

Ik ben er een aantal keer geweest, altijd in de winter, maar nu MOET ik terug. Want oooooo wat een fantastisch land. Hoewel. Eigenlijk heb ik er dankzij het boek al in alle seizoenen rondgereisd. Man man man… die foto’s, die sfeer, die prachtige landschappen en huisjes! Petje af voor fotograaf Brice Portolano. Urenlang dagdromen gewoon dit boek.

 

 

 

 

 

Genieten toch? Op reis vanuit je luie stoel. Het kan gewoon. In deze serie zijn ook boeken verschenen over IJsland, Venetië, Berlijn en Corsica. Het zijn prachtige ‘hardcover’ boeken, 256 pagina’s dik, prijs: €34,95. Ik wil ze allemaal. Dan kan ik nog vier keer vanaf de keukentafel op reis.

 

Als jij ook wilt…

 

Kopen gewoon. Maar dat zei ik al. Of kiezen tussen Parijs en Noorwegen en je voorkeur onder dit artikel op Facebook zetten. Echt kiezen hoor. Reacties als ‘maakt niet uit, ik wil ze alletwee wel’ daar doe ik niet aan deze keer. Ik weet, het is een lastige, maar alleen op die manier maak je kans. Heel veel succes met kiezen.

 

En een fijne week gewenst! Niet vergeten elke dag even te dagdromen. Is gezond voor een mens.

 

 

Liefs van Franska

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska