Erger jij je hier al aan?

 

 

Een gewaarschuwd mensch telt voor twee. Je kunt nu nog stoppen met lezen. Ik had namelijk nergens last van, totdat iemand me onderstaand verhaal vertelde. En nu ben ik er dus ook mee behept. Met deze ergernis.

 

Een vriendin vertelde me over een vrouw op haar werk, waar ze zich eigenlijk best aan ergert. Zo iemand die, zonder dat je erom gevraagd hebt, van alles aan je begint uit te leggen en dan haar hoofd een beetje achterover houdt, doorpraat met haar ogen dicht, zodat ze een signaal uitzendt van ‘laat me uitpraten, ik weet alles sowieso beter dan jij, dus’… en ‘jij kunt hier nog wat van leren, meisje…’

 

 

Ik zag het helemaal voor me. Ken ook wel van dat soort types. Maar om me er nou aan te ergeren. Gewoon geen zin in. Dus toen vond vriendin het nodig om er nog een schepje bovenop te doen. ‘Weet je wat ze ook doet? Laatst bijvoorbeeld weer? Zitten we in een vergadering met meerdere mensen. Allemaal hebben we hetzelfde beroep, geen van ons is de baas over de ander, dus je verwacht dan een soort collegialiteit/gelijkwaardigheid.’

 

Mooi niet dus

 

‘Er komt van alles ter sprake en iedereen zegt wat ‘ie ergens van vindt, er worden ideeën geopperd als er een probleem opgelost moet worden. Dus m’n vriendin zei ook iets, waarop ‘de vrouw in kwestie’ heel traag en zwaar articulerend het woord JUIST uitspreekt. Zo met een toon van: ‘Goed zo meisje, jij begrijpt het eindelijk en eigenlijk is het voor het eerst dat ik jou ook eens iets zinnigs hoor zeggen’ en dan met een neerbuigende knik van het hoofd erbij. Zie je het voor je?

 

Jek jek jek jek jek

 

Nu heb ik het dus ook. Hoor je het haar zeggen? Probeer zelf maar even hardop. J-U-I-S-T. Tien tegen één dat je elke keer aan dit verhaal denkt, als je iemand op zo’n manier dat ene woord hoort zeggen.     

 

     

PS. Nog even iets leuks? Er is een heerlijke nieuwe playlist voor deze week. Lekker ‘chillen’. Kijk maar op RadioFranska

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.