Er valt ook nog wat te lachen bij Boom Chicago

 

In deze gekke tijden zijn er veel creatieve initiatieven. Fijn voor de thuiszitters.

 

Ik ben er heel blij mee in elk geval. De sportlesjes die je via internet kan volgen, series als Mocro Maffia die eerder online worden gezet, mooie initiatieven met bloemen, de zorg die wordt overladen met cadeautjes (terecht)… Dat soort initiatieven, daar kan ik echt van genieten. Maar ze hebben allemaal te maken met het coronavirus, uiteraard, en ik ben de laatste week steeds vaker corona-moe. Omdat er zo weinig positiefs te vertellen is. Het nieuws maakt me vooral droevig en dan heb ik juist behoefte aan iets luchtigs. Even die gedachten verzetten. Het liefst nog een beetje lachen erbij ook.

 

Nou, mijn gebeden zijn dus verhoord. Door comedy-initiatief Boom Chicago, dus met dat lachen zit het sowieso wel goed. Wat is hun idee? Nou, zij gaan op 14, 16 en 18 april volledige shows geven op hun YouTube-kanaal. Van niet de minsten trouwens: Pep Rosenfeld, Greg Shapiro en regisseur Andrew Moskos. Als je je een beetje in de comedy-scene (of in de Boom Chicago-scene) hebt verdiept, zeggen deze namen je waarschijnlijk wel iets.

 

Zo niet, dan zegt hun onderwerp je natuurlijk wel wat: Trump Up The Volume. Jawel, de Amerikaanse politiek staan in deze drie shows centraal. En president Trump dus, die in deze coronatijden (ik had me nog zó voorgenomen niets te zeggen over het coronavirus – mislukt) genoeg materiaal heeft gegeven om over te praten en grappen over te maken. 

 

Als die Amerikaanse politiek je nou niet ligt of je vindt dat toch een beetje te zwaar materiaal, ga dan op 21, 23 en 25 april naar hun YouTube-kanaal, want dan spelen Matt Castellvi en Stacey Smith hun comedyshow Going Steady. Het enige wat ze vragen is een vrijwillige bijdrage te doneren aan Boom Chicago, (https://boomchicago.nl/) zodat ook zij deze crisis overleven. Lijkt me een kleine moeite, en hopelijk valt er genoeg te lachen bij deze shows.

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer