Er is nog nooit zoveel geklaagd over de NS als nu

 

Normaal gesproken ben ik er niet zo van, al dat klagen. Maar in dit geval snap ik het eigenlijk wel.

 

 

 

Want je zal maar met de trein moeten, naar een afspraak in het ziekenhuis, een tentamen of een sollicitatiegesprek. Dat ritje met de trein valt volgens mij nu in de categorie ‘je zal maar langs de beveiliging op Schiphol moeten’. Want ook bij de NS is het een puinhoop. En dat pik je als reiziger heus wel een paar dagen, maar het moet geen gewoonte worden.

 

Dan ga je klagen. En je bent niet de enige die er schoon genoeg van heeft om met een duur kaartje keer op keer in een bomvolle trein te moeten stappen of je treinreis gewoon helemaal geschrapt te zien worden. Daar sta je dan op een tochtig perron en zie dan maar weer eens op je plaats van bestemming te komen.

 

Het aantal klachten dat reizigersorganisatie Rover deze dagen via Volletreinen.nl 
ontvangt, is met 60 procent toegenomen. Zestig procent! Terwijl er een vijfde minder passagiers te vervoeren zijn. Volgens de NS is er ook bij hun organisatie sprake van een groot structureel personeelstekort dat niet zomaar op te lossen is maar er wel voor zorgt dat de dienstregeling iedere week aangepast moet worden, met boze reizigers tot gevolg.

 

En dat zorgt er weer voor dat ook het personeel gaat klagen omdat zij zowat onder de werkdruk bezwijken. Die boze passagiers zorgen namelijk niet echt voor veel werkplezier en durf je maar eens ziek te melden als je weet dat er geen vervanger voor jou klaarstaat. En een vrije dag opnemen die buiten je rooster valt is er niet bij. Die dag moet je bijna een jaar van tevoren aanvragen en dan wordt ie uiteindelijk toch afgewezen (vanwege datzelfde personeelstekort), en zo is de cirkel weer rond.

 

Hopelijk vindt de NS snel een oplossing. Want je kunt als reiziger wel klagen, maar uiteindelijk gaat die extra trein er niet van rijden…

 

Bron: Parool.nl

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit