Er is niks mis met Joop!

 

Of met Jopie? Er worden steeds minders Jopies geboren en daar wil deze brouwerij wat aan doen.

 

Mijn kinderen hebben een ouderwetsche, oer-Hollandse voornaam. Want, vonden mijn meneer en ik, als je achternaam Smit is, kun je met de voornaam niet al te exotisch uit de hoek komen.

 

Zo keken we uren in het voornamenboekje toen onze eerste onderweg was. Voor ons geen Buster, Nemo of Yannick. Ook mooi, maar dat paste niet zo bij ons. We kozen voor een naam die al eeuwen meegaat. Ik ben er dus wel van.

 

 

Daarom vind ik het initiatief van de Haarlemse brouwer van het Jopenbier ook zo sympathiek. Zij willen de naam Joop weer op de kaart zetten. De afgelopen jaren heeft nog maar een handjevol jongens en meisjes de naam Joop gekregen. Dat is toch wel jammer, vinden de mensen van het Jopenbier. Want Joop is dope!

 

Daarom zijn zij een campagne gestart om deze naam een vette boost te geven. Ken jij, of ben jij een Joop en vind je ook dat Joop weer bovenaan de lijst van hippe namen moet komen?

Reageer dan via sociale media of via het aanmeldformulier en maak kans op een blits pakket met Popie Jopie-spulletjes.

 

 

Een hippe bucket hat, deze toffe trui, een coole bril en kekke tas. Zet jezelf met deze items en een lekker Jopenbiertje op de kiek en zet dat plaatje op sociale media met de hashtag  #popiejopie.

 

En ken je of ben je de trotse ouder van een vers babytje met de naam Joop of Jopie, dan heeft Jopenbier een geweldige beloning voor jullie. Een 6-gangen verrassingsmenu voor twee personen in de Jopenkerk. Je krijgt er ook nog eens een passend bierarrangement bij en een overheerlijk bierpakket om mee naar huis te nemen.

 

Dat alleen is al een goede reden om Joop weer hoog in de babynamen top 10 te krijgen toch?

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit