En gezellig dat het was

 

Ik heb zo’n zin in PLOF! Op de bank neerdonderen en de hele dag niet meer opstaan. Maar dan moet de boel wel opgeruimd zijn natuurlijk. Heel leuk hoor, zo’n feestje. Ik bedenk het zelf. Inclusief uitgebreid ontbijt. Jammer van die afwas die dan weer aangroeit.

 

Maar ik weet heus wel dat als dit het allerergste is waarover ik te klagen heb, ik een gelukkig mensch ben. Dus daar ga ik dan maar eens uitgebreid van genieten. Lekker op z’n elf-en-dertigst opruimen en overal een sopje overheen en dan maar iets later ‘PLOF’.  Zal wel vrouwelijke aanstelleritis zijn, maar als het niet schoon is, zit ik niet lekker.

 

 

 

Nee. Ook met Kerst niet. Wat zeg ik? Zélfs met Kerst niet. Het huis moet gewoon fris en netjes zijn (zo netjes mogelijk dan) voordat het straks ineens 2018 is. En het begint al te dringen, die jaarwisseling. Even kijken of het nog gaat lukken vandaag, dat uitrusten. Anders doen we het gewoon morgen. Of volgend jaar.  Of ben ik daar uniek en bijzonder in? Dat alles eerst ‘aan kant’ moet voordat je mag zitten?

 

 

En dom dom dom. Nooit goed genoeg opgelet toen m’n moeder zei: ‘Het huis is er voor jou, jij bent er niet voor het huis’. Ik weet het nog wel, ik citeer het tenslotte zo. Nu nog een keer leren om het in de praktijk uit toe te passen.

 

XXX Ik wens je een heel fijne tweede kerstdag!

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter.