En dan nu onze eigen top 100

 

Jajajaja…ik weet het. Het heeft heel lang geduurd. En waarom? Ik heb eerlijk gezegd geen goeie smoes. 21 juli vorig jaar heb ik een oproep geplaatst om je favoriete muziek in te sturen voor de Franska.nl top 100. Toen bleek het ineens wat meer voeten in de aarde te hebben dan ik gedacht had. Want er moest ook nog gestemd kunnen worden. Dat gaat niet zo makkelijk.

 

Maar er kwam een stemlijst. En er werd gestemd. Dank, dank, dank. En toen dacht ik dat er tegen het einde van het jaar wel een unieke top 100 op Franska.nl zou staan, maar bij nader inzien hebben we toch maar even gewacht tot al het hitlijsten-eindejaars-geweld achter de rug was en wij alle ruimte van de wereld hadden. Is dat misschien een goeie smoes? Ik vind van wel.

 

En weet je wat we hebben gedaan? Niks top 100. Het zijn er veel meer geworden. Gewoon alle nummers die we hadden en die ingestuurd waren, hebben we in de volgorde gezet die resulteerde uit alle stemmen. Ik heb niet nageteld hoeveel nummers het zijn, maar dat het een paar uur lekker luisteren is, dat is zeker. 

 

En wat het zo uniek en anders maakt dan alle andere top 100’s? Je hoeft hier niet zo lang te wachten voordat de beste komt. Die staat namelijk lekker bovenaan. Dat kan dus ook. Nog nooit aan gedacht, totdat ik me erin ging verdiepen. Zin gekregen in de enige echte Franska.nl? De ‘Top zoveel’ staat er nu op! Dankzij Johannes en Meagan. En jou. Waarvoor ook veel dank.

 

Gewoon hier klikken!

 

Geniet!

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.