Emma Deckers, zie jij ook wat ik zie?

 
Emma, de dochter van schrijver Daphne Deckers, plaatste een mooie foto van zichzelf op Instagram. Op zich niks bijzonders zou je zeggen…

 

 

 

Maar als je wat verder kijkt is het dat toch wel. Emma vertelt in dit postje namelijk dat ze jaren een lastige relatie met haar lichaam had en het moeilijk vond om van zichzelf te houden. Maar dat het nu gelukkig beter gaat en dat ze trots is om haar lijf te laten zien. Ook nu ze door de coronpandemie, zoals ze zelf zegt, een maatje meer heeft.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Emma Deckers (@emmadeckers)

 

Maar Emma, zie jij ook wat ik zie? Ik zie iemand met een gezond gewicht en een prachtige bos krullen die stralend in de camera kijkt. Een mooie jonge vrouw die volgens mij helemaal nooit op dieet hoeft omdat ze prima is zoals ze is, maar van zichzelf wel met vallen en opstaan heeft moeten leren dat ze oké is.

 

Als ik dit soort berichten op sociale media zie dan word ik altijd weer een beetje verdrietig. Want de  jonge vrouwen van nu zijn blijkbaar opgegroeid met het idee dat je perfect moet zijn. Ze zien plaatjes van gefotoshopte influencers met een team van kappers en visagisten om zich heen. Modellen die pas op de foto gaan als er geen haartje meer scheef zit en bij wie geen kwabbetje zichtbaar is, want dat wordt allemaal weggefilterd.

 

Maar echte vrouwen zien er ook echt uit en die zijn nu eenmaal niet perfect. Of juist wel, omdat ze zijn wie ze zijn. Want echte vrouwen dragen soms een bril, hebben misschien niet de zogenaamde ideale maten en ook weleens een bad hairday. Ze zijn groot, klein, superslank of juist wat voller. Met lang, kort of helemaal geen haar.

 

Weet je wat mij opvalt? Als ik om me heen kijk zie ik zelden iemand die er net zo uitziet als het covermodel van een modeblad, of als pak ‘m beet Kim Kardashian. Misschien wordt het tijd dat jonge vrouwen eens wat minder op sociale media kijken en wat meer om zich heen. Want dan zien ze wat ik zie. Mooie echte vrouwen die precies goed zijn. Perfect!

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit