Eindelijk komt Netflix met een serie over katten­liefhebbers

 

Yes, crazy cat ladies, onze wensen zijn gehoord. Qua hondenaanbod zat je al heel luxe bij Netflix, en qua kattenaanbod… Ehm, nou, niet.

 

Daar is Netflx dus iets aan gaan doen (terecht) en het resultaat is 18 december te zien. Moet ik je wel gelijk vertellen dat de titel misschien een beetje misleidend is. Want ja, het gaat over katten, maar als kattenliefhebber is dit ook wel je worst nightmare.

 

Want het zit dus zo. Het is geen romcom, geen feelgood movie, geen comedy, niet eens een actiefilm. Nee, het is een true crime docu.

 

Ja, echt. Hij heeft de naam Don’t F*ck With Cats en daarna komt nog Hunting An Internet Killer. Dan zie je de bui al een beetje hangen, hè? Canadees Luka Magnotta, een psychopaat (ja, dat mag ik in dit geval zeggen), filmde zichzelf terwijl hij dieren – in dit geval kittens – martelde en zette deze beelden online. Dit gebeurde in 2010 en gelukkig waren er ook nog goede mensen in de wereld, in dit geval mensen op het internet.

 

Want de serie had ook wel Don’t F*ck With Cat Lovers kunnen heten. De internetcommunity ging namelijk volledig los en begon een heksenjacht op deze Magnotta. En terecht ook dat de internet community in volledige opstand komt wanneer dit soort filmpjes online worden geknald. Het is dus een true crime docu (één van mijn favoriete genres) maar ik hoop eigenlijk dat ze de filmpjes in kwestie niet laten zien. Daar ben ik namelijk zó slecht in. Echt erg, het nieuws met verschillende soorten rampen kan ik met droge ogen kijken, maar geef me één filmpje waarin een dier lijdt en ik snotter er zo een doos tissues doorheen.

 

De docu is van dezelfde maker als die van The Imposter (ook een bizarre zaak, en een aanrader als je ‘m nog niet hebt gezien). Overigens stopte deze Magnotta niet bij het martelen van dieren. Nee nee, zijn laatste stap was een Chinese uitwisselingsstudent vermoorden en – psychopaat is bijna lief uitgedrukt voor deze man – hakte deze man in stukjes om vervolgens zijn ledematen op te sturen naar verschillende scholen in de Verenigde Staten. Het heeft wel een soort van happy end: Magnotta zit gelukkig achter slot en grendel. Misschien een idee om een wat grotere kat daarbij te doen, in de vorm van een groepje leeuwen of tijgers? Lijkt mij een zoete wraak, als kattenliefhebber.

 

 

Door: Redactie Amayzine.com