Eindelijk antwoord: kun je warm eten in de koelkast zetten?

 

Story of my life: ik maak voor een weeshuis aan soep, laat het afkoelen want dat moet, en vergeet het dan in de ijskast te zetten. Het is zeker één van de twee keer raak.

 

Maar doen we niet te spastisch over dat hele af laten koelen van eten voor het de ijskast in gaat? Moesten we natuurlijk het fijne van weten en daarom polsten we onze buren van online foodmagazine FavorFlav. Natuurlijk hebben zij het antwoord.

 

Je denkt misschien dat je restjes het beste meteen in de koelkast kunt zetten, zodat bacteriën geen schijn van kans krijgen. Toch is het belangrijk dat je het eten nog even laat staan voordat je het in de koelkast legt, dit is waarom.

 

Even afkoelen
Volgens het Voedingscentrum moet je de maaltijd altijd even laten afkoelen voordat je die in de koelkast zet. Hierdoor hoeft de koelkast minder hard te werken om het eten te koelen en worden de producten eromheen minder aangetast. Let op dat je de producten om de maaltijd heen wel een beetje aan de kant schuift, zodat ze niet tegen het warme eten aan liggen. De warmte kan namelijk de houdbaarheid aantasten. Vergeten dat je restjes nog op het aanrecht staan? Volgens Stop Foodborne Illness komen na twee uur de meeste bacteriën op het eten, dus laat het vooral niet langer staan dan dat.

 

 

Twee dagen
Het Voedingscentrum raadt aan om je maaltijd maximaal twee dagen afgedekt in de koelkast te bewaren. Op die manier kun je toch nog iets langer genieten van bijvoorbeeld dat overheerlijke stoofvlees, na al dat geploeter in de keuken.

 

Door: Redactie Amayzine.com