Ein bisschen Frieden

 

Het was de eerste keer dat Duitsland het Eurovisie Songfestival won. Dankzij deze 17-jarige.

 

Al van jongs af aan was Nicole Seibert bezig met het maken van muziek. Ze kreeg een platencontract aangeboden nadat ze werd ontdekt bij een talentenshow. En in 1982 trad ze namens Duitsland op tijdens het Eurovisie Songfestival in Harrogate.

 

Ze was de eerste die voor Duitsland de overwinning mee naar huis nam. Nicole won met het liedje Ein bisschen Frieden, dat geschreven is door Ralph Siegel en Bernd Meinunger. Ze nam het winnende liedje ook op in het Deens, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands, Russisch en Spaans.

 

In Nederland en het Verenigd Koninkrijk werd het een nummer-1-hit. Nicole is nog steeds een zeer populaire zangeres in Duitsland en scoorde maar liefst 17 nummer-1-hits. Ze is recordhoudster van het hoogste aantal eerste plaatsen in de hitparade van de ZDF.

 

 

Overigens eindigde Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival in 1982 teleurstellend op nummer 16 met Jij en Ik van Bill van Dijk.

 

Wil jij ook genieten van die hits van Nicole? Dat kan! Over 24 dagen is Nicole te zien tijdens Het Grote Songfestivalfeest in de Ziggo Dome in Amsterdam. Samen met een fantastische line-up met andere oud-winnaars. 

 

Kijk voor de volledige line-up op de website van Het Grote Songfestival Feest. Voor meer informatie en kaartverkoop kun je kijken op Ticket Master.

 

Door: Anouk Raijmakers

Afbeelding van Anouk Raijmakers