Eerlijk zeggen

 

 

Ik weet meer dan honderd procent zeker dat jij dit ook hebt. En probeer me nou maar niet iets anders wijs te maken…

 

 

 

Het ligt namelijk echt niet aan mij. ‘t Is gewoon ontzettend onhandig gedoe. Sinds ik ook WhatsApp op m’n laptop heb is het al een stuk minder, maar ja, dat ding heb je niet altijd bij je. Beetje lastig in de gemiddelde handtas. En er bestaan dus ook nog mensen die sms’en en niet kunnen of willen appen, dus dan ben ik wel veroordeeld tot dat telefoon-ding. Of is er ook al sms op de laptop? Ga ik nu ter plekke uitzoeken.

 

Wacht…

 

Oh verhip! Het kan, zie ik op google, moet ik wel even die handleiding doorakkeren en wie weet gaat het hem worden straks. Kan veel gedoe voorkomen. Want daar wilde ik het even over hebben. Hoe vaak staat er bij jou ineens per ongeluk een P achter een bericht? Ik heb veel berichtjes ontvangen met een P erachter en nam tot voor kort aan dat het een of ander icoontje moest voorstellen. Net zoiets als puntkomma-streepje-haakje. Tuurlijk heb ik me wel afgevraagd wat het dan moest betekenen, maar kwam er niet uit. Uiteindelijk gewoon aangenomen dat het iets als ‘geintje’ betekent of zo.

 

Tot ik erachter kwam dat dit soort icoontjes helemaal geen icoontjes zijn en dat ik het zelf dus ook doe. En steeds vaker. Komt alleen maar omdat die P naast het pijltje van verzenden zit.

 

En omdat ik dikke vingers heb en een bril met multifocale glazen. Denk ik. En nu even heel eerlijk. Heb jij het ook? Of moeten m’n vingers aan de lijn en m’n bril vaker gepoetst? P

 

Ik bedoel p

Door: Franska

Afbeelding van Franska