roze haar als je 50+ bent, kan dat wel?

 

Bijna een jaar heb ik getwijfeld, kan ik op mijn leeftijd mijn haar nog in een gekke kleur verven, zonder dat ik ga lijken op Mrs Slocombe – van de zeventiger jaren TV-serie ‘Are you being served’?

 

 

Er was een tijd dat ik m’n haar in een zo’n natuurlijk mogelijk kleur probeerde te verven. Die tijd is voorbij. Ik zie op straat zoveel leuke energieke vrouwen met de wildste haarkleuren voorbijkomen. Of het nu roze, blauw of lila is: ik word daar zo vrolijk van.

 
Roze haar als je 50 + bent, kan dat wel?
 

Bijna een jaar heb ik mezelf afgevraagd, kan het eigenlijk nog wel op mijn leeftijd, je haar in een onnatuurlijke kleur kleuren? Het liefst verf ik mijn haar in de nieuwste modekleur roze – of zou lila mij misschien toch beter staan?

 

Ik heb de knoop doorgehakt, en ik ga mijn haar verven. Nu kun je dat natuurlijk op vele manieren doen.

 

1 De meest safe manier is natuurlijk om in overleg met je kapper het haar laten kleuren, je krijgt dan het beste resultaat. 

 

2 Met een kleurshampoo die makkelijk uitwasbaar is, zodat als het resultaat niet is wat je verwacht had, je de kleur snel eruit kunt wassen. Colors to play Kruidvat € 3,99 

 

 

3 Met een houdbare kleurshampoo, waarbij je de kleuren zelf kunt mengen, en waarbij je kunt kiezen tussen natuurlijke en onnatuurlijke kleuren. De kleur blijft minimaal 10 wasbeurten blijft zitten. Pink Pop Maria Nila € 29 marianila 

 

Mijn haar heb ik gekleurd met houdbare kleurshampoo, ik vond het een fijn idee om zelf de kleur te kunnen mengen. De kleurshampoo hoeft maar 10 minuten in je haar te zitten, en na het kleuren voelt je haar zacht en natuurlijk aan, ook al is de kleur wat minder natuurlijk.

 

Kijk snel naar het resultaat…….

 

Door: Anita Willemars

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Anita Willemars