Een voormalig klooster in de kleine stad met het grote hart

 

Natuurlijk wil jij hier ook naartoe! Maar er kan er maar één de winnaar zijn.

 

 

Maaseik heet een kleine stad met een groot hart en dat is niet voor niets. Het oude centrum biedt volop vertier, verschillende restaurants en winkels, kroegjes en terrasjes. Toeristische en culturele uitstapjes, fiets- en wandeltochten in de natuur of door de stad, watersport, het hoort hier allemaal tot de mogelijkheden. Daarnaast zijn ook heel wat steden en toeristische trekpleisters vlot te bereiken. Zoals daar zijn het witte stadje Thorn, Maastricht, Valkenburg, het openluchtmuseum van Bokrijk, Hasselt, Luik en Aken.

 

 

Ziezo. En dan nu over het Agenetenklooster: dat werd gebouwd aan het einde van de 15de eeuw, was tot 1797 in gebruik als klooster en werd later gerenoveerd tot bed & breakfast waar het buitengewoon goed toeven is. De drie charmante kamers en de twee ruime suites hebben ieder een privébadkamer en bieden alle mogelijke luxe en comfort. De suites zijn op de eerste verdieping, hebben elk een privégang, een salon en prachtig zicht op de tuin. Op de tweede verdieping zijn onder de dakgebinten de drie grote kamers.

 

 

 

Buiten wachten het terras en de schitterende grote tuin. Een oase van groen in het hart van de oude stad. Met prachtige bloemen, rozelaars en een majestueuze ginkgo biloba. En dan te bedenken dat de ginkgo – lievelingsboom van Goethe – staat voor onveranderlijkheid, hoop, liefde, toverkracht, tijdloosheid, en een lang leven… 

 

 

Wat je kunt winnen? Eén nachtje in één van de romantische B&B-kamers. Inclusief ontbijt en voor z’n tweeën.

 

Veel plezier alvast!

 

Informatie en boekingen via de website van Erfgoed Logies of rechtstreeks bij Erve Broam telefoon +32 89 564 327.

 

WINNEN?

 

Lijkt het je wat om hier één nacht gratis te verblijven? Inclusief een heerlijk ontbijt in de ochtend? Ga dan naar de Facebookpagina van Franska.nl en reageer daar op het betreffende artikel. Geen Facebook? Stuur je mail naar winnen@franska.nl
De winnaar wordt over een week bekendgemaakt.

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans