Een verstrooide meid raakt haar auto altijd kwijt

 

Normaal gesproken let ik heus wel op. Maar je hebt van die dagen…

 

Over het algemeen ben ik best wel een gestructureerd type. Heb altijd m’n tas bij me waarmee ik een middelgrote ramp met gemak kan overleven. Pleisters, paracetamol, papieren zakdoeken: u vraagt en ik heb het bij me. Nee hoor, ik vergeet niet zo snel iets.

 

Maar waar ik echt superslecht in ben is onthouden waar ik m’n auto parkeer. Laatst ging het weer hartstikke mis. Om onverklaarbare reden was ik in de outlet in Roermond beland. Vraag me niet waarom, maar op een snikhete dag liep ik in een ramvolle winkelstraat. De paniek sloeg al na tien minuten toe. Want wat doe ik in vredesnaam op een zomerse dag, in coronatijd, in een druk winkelcentrum. Wegwezen dus.

 

Maar dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Want ik had werkelijk geen idee waar op dat enorme parkeerterrein ik mijn auto had gezet. En het leek wel of dat hele parkeerterrein opeens vol met kleine zwarte autootjes stond. Maar welke was nou de mijne? Pas na een kwartier zoeken had ik ‘m gevonden. Wat was ik blij dat de lampjes gingen knipperen bij het zoveelste zwarte autootje waar ik met m’n sleutel naast stond. Misschien toch handiger als ik eerst oplet waar ik ‘m neerzet, voordat ik de deur op slot doe en gedachteloos wegloop.

 

Maar ik heb er wat op gevonden. Voortaan onthoudt mijn telefoon waar ik parkeer. Hoe ik dat doe? Easypeasy. Met Google Maps, de online kaartendienst van Google waarmee je heel makkelijk locaties op kunt zoeken.

 

  • Open de app Google Maps en tik onderin op ‘verkennen’.
  • Zoom in op je locatie op je scherm.
  • Druk dan even met je vinger op de plek waar je geparkeerd staat. (Dat blauwe bolletje, want dat ben jij in dit geval). Dat wordt dan een rood prikkertje.
  • Tik dan onder het kaartje op ‘geplaatste markering’ of ‘geplaatste speld’.
  • Tik op ‘labelen’ (iPhone) of ‘label’ (Android).
  • Typ dan bijvoorbeeld ‘auto’ en de datum
  • Tik dan op ‘label toevoegen’.

 

Je ziet de locatie op het kaartje verschijnen. Als je dan later terug wil naar je auto open je Google Maps weer. Kies onderin voor ‘opgeslagen’ en vervolgens voor ‘gelabeld’. Tik op het aangemaakte label en je ziet je parkeerplek op de kaart en je kunt er dan zo naartoe lopen. Makkelijker kan ik het niet maken.

 

Vergeet je niet om het labeltje weer te verwijderen? Voor je het weet staat je kaartje vol met gemarkeerde parkeerplekken en kun je je auto nog steeds niet vinden.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit