Even een potje influenceren

 

Want dat wordt vast van me verwacht. Ze sturen me niet voor niets nieuwe dingen om te proeven.

 

 

Er zat iets in m’n post waarvan ik niet wist dat ik erop zat te wachten. Maar ineens realiseerde ik me dat deze aubergine veel beter zou zijn voor het recept dat ik al drie keer gemaakt heb. Het viel me al eerder op, dat elk stukje aubergine op de foto van dat recept een ‘velletje’ heeft, dat heb je normaal bij onze aubergines niet. Als je die in lange reepjes snijdt, zitten er ook veel van die alleen maar ‘zompige’ stukken bij. Niet dat het recept dan niet lekker wordt hoor. Maar nu had ik dus deze en dat was nog lekkerder. Hij is vanaf half oktober te koop bij Jumbo en heet ‘lila aubergine’:

 

 

 

 

Het recept dat ik nu steeds maak is van The Slanted Door in San Francisco. Daar at ik in 2005. En dat was in een woord WOW! Zo verrukkelijk. Pas dit jaar kwam ik op het idee om te kijken of er misschien een kookboek van hen was. En dat heb ik dus nu te pakken. Het zat meteen vol met roze plakkertjes, dus dat is geen weggegooid geld geweest. Hoewel de enige twee pagina’s waar al extra aanwijzingen bij staan die van de wok-charred eggplant with satay sauce zijn. 

 

 

 

 

Dit recept is de moeite van het proberen waard, als je een keer iets anders wilt wokken. Ik geef het je even. Moet er wel bijvertellen dat ik vaker oosters kook, dus dat ik het soort ingrediënten dat gebruikt wordt gewoon in voorraad heb.

 

Je hebt nodig:

3 lila aubergines in reepjes van 5 bij 1 cm
2 eetlepels neutrale olie (ik doe pinda- of sojaolie)
Een ui in heel dunne plakjes
1,5 theelepel geperste knoflook
4 eetlepels sake of mirin (rijstwijn)
3 in ringetjes gesneden lente-uitjes
8 eetlepels kokosmelk
4 eetlepels water
2 theelepels vissaus
Twee eetlepels pindasaus (ik heb altijd van die droge in huis van Ratu Culinair)
En lekkere rijst (jasmijnrijst)

 

De bereiding:

Eerst rijst koken. Ik doe dat in de rijstkoker, die houdt de rijst ook warm.

Begint nu het wokken. In een hete wok laat je een druppel water vallen. Als die meteen verdampt is de wok heet genoeg. Daarna de olie erin tot je stoom ziet. Ui en knoflook erin, 5 seconden wokken, auberginereepjes erbij en dat roerend wokken tot het lekker gebakken is, dan nog een minuut met de rijstwijn erbij wokken. Vervolgens de rest van de ingrediënten erbij en wokken tot de saus dikker wordt. Klaar! 

 

 

Eet smakelijk! 

Moet je natuurlijk gewoon elke dag doen, smakelijk eten. Is altijd een leuke afsluiting van de dag.

 

Liefs van Franska

 

PS. Best oke toch? Om zo te influenceren?

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska