Een tuttige hobby hebben is goed voor je carrière

 

Tegenwoordig moet alles wat we doen een ‘doel’ hebben. Je moet iets leren, iets maken, iets produceren. Nou, begin vandaag maar aan die tuttige hobby. 

 

Want juist een kneuterig klusje doen, is goed voor je carrière. Dat komt omdat we in deze tijd meer dan ooit werk en privé samenvoegen. We staan altijd aan, zijn altijd online –  en we doen het allemaal. Ik ook. Als de kinderen slapen werk ik óók nog wat mails weg. Zijn op het werk bezig met thuis en thuis bezig met werk. Door die constante overlap, heb je nog maar weinig ‘echte pauzes’. Daarom is een hobby, zoals knutselen, fröbelen, tekenen, schilderen of kleien, op dit moment o zo hip. Dan heb je namelijk echt vrij. Je doet het zonder enige bedoelingen: je wilt gewoon de tijd vullen. Niet nadenken.

 

Doordat je echt ontspant met zo’n hobby die nergens toe leidt, kun je weer beter presteren op je werk. Er zijn tig onderzoeken die je laten zien dat die vrije tijd goed besteden leidt tot minder stress en een lagere bloeddruk. Je zit lekkerder in je vel, omdat je dus af en toe even niets moet van jezelf. De hobby die je kiest, moet wel aan 1 eis voldoen: het mag niets met je werk te maken hebben. Juist dan laat je alles lekker los, omdat je nergens aan denkt. Zodra je een speelde hobby hebt gekozen, knap je volgens de wetenschap gelijk op, zo zeggen onderzoeker van de Sheffield University. Je bent weer lekker jezelf en door jezelf af en toe echt op te laden, kun je beter aan de bak op kantoor als het weer van je wordt gevraagd. 

 

Nou vind ik pottenbakken altijd best intrigerend. Dat snelle ronddraaien op die plaat en dan hop, je eigen servies mee naar huis. Enig. Ik voel me wél eerder 40 dan 30, maar goed, alles voor die boost in de carrière, toch?

 

 

Bron: Marie Claire UK

 

Door: Redactie Amayzine.com