Een thuis­­dag uit het leven van Wiekes dochter Joanneke 

 

Wiekes dochter vergeet bijna hoe het is om weer in het ziekenhuis aan het werk te zijn. Zoveel ballen moet ze thuis in de lucht houden.

 

 

Week 4 (of is t al 5?) op ‘Hogeschool Bleichrodt’. Voornamelijk hogeschool voor míj gezien het gigantisch aantal vragen van mijn leerlingen. Of ik misschien weet wanneer we pauze hebben (tweeënhalve rekensom gemaakt), of ik wel weet hoe zwaar het is om 70 minuten les achter een scherm te hebben (dat is vast héél anders dan 360 minuten Tik Tok, hè schatje…), of het tien-uurtje vandaag taart kan zijn en of we die nu kunnen bakken. Of ik dit een leuke zomeroutfit vind en of de zomervakantie doorgaat (wie het weet mag het zeggen), hoe laat het is en hoe laat we pauze hebben (zes rekensommen af nu)… en ondertussen proberen de lesstof van groep 3, groep 8 en vwo 3 te begrijpen (groep 3 lukt me best aardig). Dan nog gym, ‘zullen we hardlopen met Sjors, mama?’ en de was (gelukkig kan homeschooling in pyjama, dat scheelt weer), huishouden (hahahaha…servies, klokhuizen en broodkorsten leiden hier een geheel eigen leven inmiddels), boodschappen (nee jullie mogen niet mee, nee ik koop geen Oreo’s voor je omdat je zielig bent). Koken… (iets met vitamine C dan maar)… Huiswerk nakijken (gelukkig is er niet heel veel af)… Morgen weer naar het ziekenhuis. Het voordeel is dat ik heel even was vergeten wat daar allemaal gebeurt ?. En dan toch heel blij met mijn drie lieverds én een HEEL diepe buiging voor hun leerkrachten!!!!

 

 

 

Door: Joanneke