Eén op de twee Nederlandse vrouwen is trots op haar uiterlijk

 

55 procent van de Nederlandse vrouwen is trots op haar uiterlijk, blijkt uit onderzoek van LINDA.nl onder 13.000 vrouwen.

 

 

 

Het erge is dat ik meteen dacht bij dit onderzoek: wow, wat goed. Terwijl het in feite maar de helft van alle vrouwen is. Wat meteen iets zegt over hoe ik over ons zelfbeeld denk.

 

Ben je blij met je uiterlijk? Een goede vraag, die ik eigenlijk best wat vaker zou willen stellen aan vrouwen om me heen. Als ik het mezelf vraag en zelf eerlijk zou antwoorden, dan weet ik dat er eerst een lijstje met dingen-die-beter-kunnen komt, vervolgens voel ik ongemak want zoiets zeg je toch niet zo snel, maar daarna zou ik vermoedelijk tóch ja zeggen. Ik blijf wel mijn eigen grootste criticus, maar ik zou met niemand willen ruilen, hoe mooi ik andere vrouwen ook vind. En geloof me: ik vind heel veel vrouwen waarschijnlijk mooier dan dat ze zichzelf vinden.

 

Wat me wel opvalt in het onderzoek van LINDA.nl is dat de specifieke stelling ‘ik vind mijn lichaam mooi’ dan weer niet zo stellig wordt beantwoord. Daar moet ons lichaam het in 54 procent doen met een medioker ‘wel oké’, terwijl 26 procent van de vrouwen haar eigen lichaam mooi vindt en 20 procent juist helemaal niet.

 

Hoe je ook over jezelf denkt, het is het begin van iets moois, want een op de drie vrouwen geeft aan dat ze door de bodypositivitybeweging minder onzeker over zichzelf zijn. En dát, dat is pas een mooi resultaat.

 

Bron: LINDA.nl

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans