Een ode aan de Golden Earring

 

Zometeen om 17.15 hoor je door heel Nederland Radar Love van Golden Earring, als eerbetoon aan de door ALS getroffen George Kooymans.

 

Ik ben opgegroeid in het zuiden van Brabant, waar ieder jaar dorpsfeesten werden georganiseerd. Dan stond er een joekel van een tent ergens in een weiland met een kolkende massa van mensen, zingend en dansend op de muziek van Golden Earring.

 

Dat was mijn eerste kennismaking met de Haagse band. Later op de middelbare school zong ik natuurlijk mee met When The Lady Smiles en Twilight Zone. Deze keigoede muziek hoorde tenslotte een beetje bij je muzikale opvoeding.

 

Golden Earring is inmiddels een van de oudste rockbands ter wereld. Al ruim vijftig jaar staan deze rasmuzikanten op de bühne. Maar daar komt nu abrupt een einde aan, want mede-oprichter en gitarist George Kooymans is ernstig ziek. Hij lijdt aan ALS en wordt niet meer beter. Dat nieuws sloeg in als een bom.

 

‘Zonder George geen Golden Earring’ besloten zijn mede-bandleden en daarom houdt een van onze meest succesvolle groepen aller tijden er mee op. Vandaag, op zijn verjaardag, wordt in het hele land op hetzelfde tijdstip Radar Love gedraaid. Een ode aan deze legendarische muzikanten. Op verschillende radiozenders en via carillons in onder andere Meppel, Hoogeveen en natuurlijk Den Haag. Waar anders…

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit