Een lekkere boekenlijst om te lezen of te luisteren

 

Voor het geval je aan lockdownlezen of lockdownluisteren bent gaan doen, hier een lekkere lijst met verse boeken waar je dit jaar uitstekend mee af kunt sluiten.

 

 

Van spanning tot memoires en natuurlijk onze eigen May.

 

 

 

Op weg naar Harry Cook – Charlotte Nash €20,00 Bol.com

 

Op weg naar Harry Cook – Charlotte Nash
Een boek waarin heel veel werelden die niet zo vanzelfsprekend samenkomen toch samenkomen. Jong en oud. Australië en USA. Arm en rijk. Liefde en haat. Vroeger en nu. Ik vond het boek waarin Mallory haar zoon Harry achterna gaat en terecht komt in een doldwaze roadtrip met senioren op z’n zachtst gezegd verfrissend. Een boek voor liefhebbers van Hendrik Groen en Jonas Jonasson.

 

 

Opgewekt naar de eindstreep – Hendrik Groen €20,00 Bol.com

 

Opgewekt naar de eindstreep – Hendrik Groen
Nu we het toch over hem hebben: Hendrik heeft zijn laatste geheime dagboek af. De man op leeftijd die ons binnen twee bladzijden hardop kan laten lachen en tranen met tuiten kan laten huilen. Dit keer zonder Evert, maar met Juffrouw Jansen. We volgen Hendrik in tijden van corona (heerlijk actueel) opgewekt naar de eindstreep. Ik ga hem missen.

 

 

Zoete, zoete wraak BV – Jonas Jonasson €20,99 Bol.com

 

Zoete, zoete wraak BV – Jonas Jonasson
Alles van Jonas Jonasson is verrukkelijk om te lezen. Mocht je dit nog niet gedaan hebben: begin bij het begin. Toen ik dus zag dat de nieuwe van Jonasson uit was, heb ik mezelf moeten beloven ‘m tot kerstmis te bewaren. Jonasson kennende is het verhaal weer lekker absurd. We volgen Victor, een kunstenaar uit Stockholm, die van zijn buitenechtelijke kind af probeert te komen. Wat ik zei: absurd, en het lezen waard.

 

 

Een beloofd land – Barack Obama €45,00 Bol.com

 

Een beloofd land – Barack Obama
De memoires van Obama, over zijn persoonlijke reis. Hoe hij van jongeman naar de machtigste man ter wereld ging. Gewoon de moeite om te lezen natuurlijk. Het schijnt dat hij uiterst persoonlijk schrijft.

 

 

De Wim Hof methode – Wim Hof €20,99 Bol.com

 

De Wim Hof methode – Wim Hof
Koud douchen, maar één keer per dag eten, minutenlang je adem inhouden. Het klinkt misschien niet meteen heel gezellig, maar Wim Hof laat op ludieke wijze zien waar het lichaam en de geest toe in staat zijn. Een methode om misschien wel een betere versie van jezelf te worden.

 

 

Spiegelman – Lars Kepler €21,99 Bol.com

 

Spiegelman – Lars Kepler
Omdat je ook een beetje spanning nodig hebt, ook al zit je gezellig onder de boom. Na vijf jaar wordt het lichaam van een jonge vrouw gevonden. Wie zag ze als laatste in de spiegel? En lukt het de warrige man om zijn verhaal helder te krijgen? Ik wil ‘m lezen.

 

 

Tante Jo – Sander Donkers €15,00 

 

Tante Jo – Sander Donkers
Eén van mijn favoriete columnisten in De Volkskrant. Donkers denkt terug aan zijn tante Jo, die symbool staat voor een generatie zoals we ‘m niet meer kennen of terug gaan krijgen. Heerlijk als je af en toe een stukje wilt lezen of om in één keer uit te lezen, mag ook.

 

 

Cleo en Bast, De krankzinnige kunstroof – May-Britt Mobach  €17,99 Bol.com

 

Cleo en Bast, De krankzinnige kunstroof – van onze May
Het kinderboek dat minstens zo leuk is als je geen kind meer bent. Vind ik dan, maar misschien ben ik een petit peu bevooroordeeld. Neem het me verder maar niet kwalijk. Met Cleo en Bast op boevenpad in een luxueus hotel in Parijs: wat wil je nog meer deze decembermaand?

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans