Een huis vol? Ik moet er niet aan denken…

een huis vol

 

Vanavond start een nieuw seizoen van de realityserie Een Huis Vol, over grote gezinnen. Ik zit er ademloos naar te kijken want eerlijk gezegd moet ik er niet aan denken om zoveel kinderen te hebben.

 

 

 

Je hebt het vast wel eens gezien: Een Huis Vol, de serie die grote gezinnen volgt in hun dagelijks leven. Mijn favoriete familie is de familie Jelies, want ik kijk vol bewondering naar moeder Janneke die zich niet gek laat maken als het spitsuur is met haar negen (!) kinderen. Die rust die ze uitstraalt, daar kan ik nog wat van leren. Bij mij thuis stond er een potje geduld op de afzuigkap, een lege jampot met een briefje erin waar mijn kinderen het woord ‘geduld’ op hadden geschreven. Want dat was niet helemaal mijn ding, geduld hebben. En als je kinderen hebt kun je niet zonder, laat staan als je er zoveel hebt.

 

Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om zo’n groot gezin te hebben, want moet je nagaan wat het allemaal kost! Zet ze maar eens allemaal onder de douche met de huidige gasprijs. En waar laat je ze allemaal? En die ladingen boodschappen die je iedere week in huis moet halen. Ik had met twee pubers niet genoeg aan zes van die jerrycans met twee liter melk en ook het brood en de kaas waren niet aan te slepen. Hoe doen die ouders dat toch met al die hongerige kinderen? Maar je krijgt er wel veel voor terug, want het is natuurlijk wel hartstikke leuk en gezellig om een groot gezin te hebben. Je hebt altijd een heleboel reuring in huis en er is altijd iemand thuis om op de kleintjes te passen of om de hond uit te laten.

 

Ik ben benieuwd hoe het nu met de families Jelies, Buddenbruck en Cudogham gaat en wie de nieuwkomers zijn: de familie Zeldenrust. Die zijn nu al legendarisch omdat moeder Jantina en vader Jozua al hun acht kinderen een voornaam gaven die met de letter J begint. De 10 J’s worden ze genoemd, hoe geinig is dat?

 

Een Huis Vol is vanaf vanavond te zien om 19.00 uur bij KRO-NCRV op NPO1.

 

Beeld: NPO

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit