Dit heb je nodig
- 250 ml sojayoghurt
- 250 ml zonnebloemolie
- 175 gram appelmoes
- 400 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram kristalsuiker
- 12,5 gram bakpoeder
- 1 eetlepel maanzaad
- snufje zout
- 2 citroenen
- potje stemgember
Zo maak je het
Rasp de citroenen. Vis de gember uit het potje en snij klein.
Roer citroensap en gembersiroop het uit potje door elkaar en zet dat apart.
Meng sojayoghurt, zonnebloemolie en appelmoes door elkaar. Doe in een andere kom bakmeel, suiker, bakpoeder, maanzaad en zout bij elkaar.
Vet een cakeblik in (met olie!) en verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de natte ingrediënten snel door de droge ingrediënten, roer daar de citroenrasp en gemberstukjes door. Doe het beslag in de cakevorm, bak in 50 tot 60 minuten goudbruin en gaar – testen met een prikkertje.
Druppel het citroensap-gembersiroopmengsel over de cake.