Een date met Brad Pitt

 

Al vele jaren verblijven we de zomer in Nice. Vraag me er niet naar de weg. Maar wil je ergens lekker brunchen, een aangeklede borrel of exclusiever uit eten gaan, dan kan ik je wel de lekkerste en hipste tenten aanbevelen. 

 

 

Ook voor de leukste boetieks met de mooiste zomerjurkjes, fijne slippers en de meest begerenswaardige tassen kun je bij mij aankloppen. Tenminste, zo blijkt de afgelopen dagen. Diverse vrienden zijn in de buurt en komen graag even winkelen in Nice. Het is dan fijn om iemand bij je te hebben die je rechtstreeks naar La Fayette (de Franse Bijenkorf) brengt en vervolgens de leukste straten van Nice laat zien. 

 
Er is alleen één groot probleem: het brengt mij ook telkens in de verleiding om toch nog dat ene dingetje te kopen, voor cadeaus thuis of voor mezelf. Mijn stappenteller geeft makkelijk over de 20.000 stappen aan als ik met een van de dames op stap ben. Dat zegt wat over hen hoor, wat dat doe ik nooit als ik alleen ga shoppen.

 

De laatste dagen is het trouwens over de 30 graden, en dan geloof ik het wel met dat winkelen. Ik ga dan veel liever zwemmen. Steek de weg over en je staat op het strand. Alleen een ding is jammer in Nice: ze hebben hier alleen kiezelstranden. Dus of je loopt ontzettend oncharmant over die gemene pijnlijke kiezelstenen of je trekt van die lelijke waterschoentjes aan. Die hebben we hier in alle maten in huis liggen. Ik kies dus voor de tweede optie. En nu maar hopen dat Brad Pitt niet net toevallig langsloopt. Hij is weer aangekomen in zijn Franse zomerverblijf, dus zo’n gekke gedachte is dat nou ook weer niet. Hij wordt regelmatig in Nice gesignaleerd. Ik zal hem een berichtje sturen, mocht hij nog een gids nodig hebben, 
 
PS
 
Voor een brunch ga je naar de ‘vieille ville’ (oude stad) in Nice zoals bij TB Tire Bouchon,( 19 Rue de la Préfecture, Nice)  Allemaal biologische gerechten, leuke plek om (buiten) te zitten, en comfortabele stoelen, óók erg fijn.

 
Voor de namiddagborrel en daaropvolgend etentje ga ik het liefst naar Le Comptoir Centrale Electrique, dat ligt in een van de populairste plekjes in de haven,( 10 Rue Bonaparte, Nice.) Overigens pak ik daarvoor altijd de fiets. Ik heb er zelf een staan, maar overal in Nice kun je een fiets huren langs de boulevard. De bekende ‘velobleu’ die je gemakkelijk via internet huurt en betaalt.
 

En heb je een heel goede reden om jezelf te verwennen met een heerlijk diner, dan moet je echt naar Kei’s Passion, een Frans-Japans restaurant. De eigenaar en kok heeft een Michelinster geweigerd, maar daardoor kan hij wel zijn eigen ding doen en blijft het restaurant tegelijkertijd ook nog betaalbaar. Bestel eventueel het verrassingsmenu, en geniet van wat Kei die avond voor je bereidt. (Kei vind je aan 22, Rue de France, Nice en reserveren is een must.)

 
Mocht je nog wat willen weten, dan hoor ik het graag. Bij geen gehoor ben ik waarschijnlijk toch met Brad op stap…