Echte vriendinnen moet je elke twee weken zien

 

Ik denk altijd maar: als je iemand echt wilt zien dan zie je iemand wel. Of je nu zes kinderen hebt, drie banen draait of elke dag een marathon moet lopen van jezelf.

 

Geen tijd hebben is geen smoes. Geen zin hebben al helemaal niet.

 

Vriendschappen zijn soms heel ingewikkeld en soms ook helemaal niet. Volgens onderzoekers hebben we gemiddeld vijf allerbeste vrienden die heel dichtbij ons staan en in totaal wel 150 mensen met wie we regelmatig contact hebben. Maar het geluk dat een vriendschap met zich meebrengt zit ‘m vooral in dat real life contact met die vijf besties. Breng je echte tijd met hen door, met diegenen die je zo dierbaar zijn, dan maakt je brein endorfine aan, een stofje dat je simpelweg gelukkiger maakt.

 

En dan moet je dus vooral tijd maken om elkaar face to face te zien. Want zie je elkaar elke 15 dagen, dan is de kans het grootst dat die hechte vriendschap blijft bestaan en niet verwatert, zo stellen wetenschappers. En als je het dan toch wilt weten: reageer ook altijd binnen 24 uur op een app of belletje, dat houdt de boel wel zo gezellig. Ook bewezen.

 

Bovendien zijn vrienden heel goed voor je gezondheid. Door de endorfine in je brein krijgt je immuunsysteem namelijk een oppepper. De feiten zijn er. Oudere mensen zouden 22 procent langer leven als ze een groot sociaal netwerk hebben en oudere mensen die heel eenzaam zijn hebben twee keer zoveel kans op het ontwikkelen van dementie. Nou, daar geloof ik wel in. Vrienden maken tóch je leven kleurrijk, gezellig, vrolijk en… ze maken van elke dag een wijn-drink-dag. Ze zorgen voor wat lol bij het bridgen. Voor wat jeu bij het golfen. Ook niet geheel onbelangrijk.

 

Wat ik al zei: vriendschap kan heel simpel zijn, als je de regels maar volgt. Ik ga gelijk mijn agenda erbij pakken. Wie heb ik ook alweer 14 dagen niet gezien… Ik maak tijd voor je, beloofd. Jullie ook?

 

 

Bron: Psych Central

 

 

Door: Redactie Amayzine.com