Enchiladas
Dit heb je nodig
4 personen
- 500 g rundergehakt
- 1 ui
- 250 g geraspte kaas
- 400 g tomaten uit blik
- 2 el tomatenpuree
- 150 g maïs
- 1 teentje knoflook
- 1 el gesneden koriander
- 4 tortillas
- 3 el crème fraîche
- wat limoenschijfjes voor de garnering
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en knoflook. Doe het gehakt in de pan zonder boter of olie en bak het rul tot het bijna gaar is. Voeg dan de knoflook en ui toe. Als de ui ook lekker meegebakken is, mix je de tomaten uit blik, tomatenpuree en maïs erdoorheen.
Leg vier tortilla’s in een ingevette ovenschaal en verdeel het gehakt eroverheen. Strooi er dan de geraspte kaas overheen. Zet de schaal 30 minuten in de oven. Strooi dan de gesneden koriander eroverheen en maak af met een paar limoenschijfjes en crème fraîche.
PS: Wat ook handig is: maak dit gerecht voor de volgende dag! Als je de ovenschaal dan uit de oven haalt, laat je de tortilla’s afkoelen en verpak je ze in aluminiumfolie en stop je ze in de koelkast. De volgende dag verwarm je de tortilla’s zo’n 5-10 minuten in een voorverwarmde oven.
Daarna maak je het gerecht af met de koriander, de limoenschijfjes en de crème fraîche.
PS: Heel lekker hierbij is natuurlijk guacamole.