Franska’s Favorite x Simon Lévelt

Duurzaam zijn is helemaal niet zo ingewikkeld

Een betere wereld is niet zo ingewikkeld als je denkt, het begint al bij je koffie

 

 

Mijn vader is dol op koffie en heeft een heus Italiaans espressoapparaat. Zo eentje waar het water onder hoge druk door de koffie gaat en je espresso loeiheet in je kopje sijpelt. Precies zoals het hoort. Deze koffie koopt hij iedere week versgemalen bij Simon Lévelt, omdat ze daar een enorme keuze hebben van wel 25 verschillende aroma’s en daar is het de ware koffieleut natuurlijk om te doen.

 

 

Deze koffiebranders gebruiken alleen de beste bonen van kleine koffieboeren die werken op plantages met een rijke biodiversiteit en die zo eerlijke prijzen voor hun product krijgen. De boeren worden ook geholpen om de koffie biologisch te telen en zo hun steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Simon Lévelt vindt dat de normaalste zaak van de wereld.

 

Al hun koffie heeft sinds afgelopen maand het ‘Climate Neutral Certified’ keurmerk, wat betekent dat ze hun best doen om de uitstoot van CO2 op de weg van de bonenboer tot het bakkie leut terug te dringen. Ze maken dus het hele proces van het verbouwen van de koffie op de plantages tot de verkoop van de koffie aan mijn vader zo duurzaam mogelijk. Zo wordt de impact van de CO2-uitstoot behoorlijk teruggedrongen en de rest gecompenseerd wat dus dat prestigieuze keurmerk heeft opgeleverd. En ze maken deze verse premium biologische koffie bereikbaar voor iedereen, want het prijsverschil met de vacuümverpakte variant uit de buurtsuper is echt niet zo groot.

 

 

Om ook in de winkels zo weinig mogelijk papier en plastic verpakkingsmateriaal te verspillen verkoopt Simon Lévelt de losse koffie in een hervulbare katoenen zak. Deze krijg je nu cadeau als je 500 gram koffie koopt. Kun je nagaan hoeveel dat scheelt, als je voortaan met deze herbruikbare zak je koffie koopt. 

 

Duurzaam zijn is dus helemaal niet zo ingewikkeld en je koffie smaakt toch net even lekkerder als je weet dat hij eerlijk geproduceerd is.

 

Dit is een gesponsord artikel. Om jou te voorzien van de fijnste artikelen op Franska.nl werken wij samen met merken die naadloos bij ons passen. Dit doen we in de vorm van de mooiste content, voor jou en voor onze partners.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit