Dus ik ben een viespeuk

 

Tot een paar jaar geleden had ik er weleens van gehoord en had ik ze heus weleens in huis gehad. Sporadisch. Maar tegenwoordig is het elke zomer raak. Fruitvliegjes. Stomme is dat ik me er ook nog voor schaam. Dat ik denk dat ik dus een viespeuk ben. Dat er ergens in huis iets ligt te rotten. Fruit, groente, een ouwe aardappel. Of dat er ergens iets staat wat niet afgewassen is. Niks voor mij. Jek.

 

Ik ben niet van het vreselijk minimalistisch ingerichte soort, maar ik hou wel erg van fris en schoon. Er moet niet ergens iets liggen te bederven. Hou ik echt wel in de gaten. Dus. Hoe kan het dan? Is het iets wat ineens veel erger is dan ‘vroeger’? Is het niet voor niets dat ik in supermarkten en horeca-winkels steeds meer anti-fruitvliegjes spullen zie? Heeft iedereen er soms last van?

 

Ik zie ze gewoon vliegen

 

En zou er eigenlijk wel iets tegen te doen zijn? Want al die dingen die wij thuis tot nu toe getest hebben doen echt niks. Het blijft maar om je heen zwarrelen. Niet met honderden hoor, maar twee of drie vind ik al een overkill. En ik weet dat ze na een dag dood zijn, maar waar komen dan die irritante opvolgers steeds weer vandaan?  

 

Wie weet de oplossing?

 

  

 

Door Franska

Fotografie: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter