Drie verrukkelijke Quesadilla’s

 

 

Met makkelijke en snelle quesadilla’s waan je je meteen in Mexico. Ik geef je meteen drie lekkere recepten…

 

Griekse Quesadilla’s

Dit heb je nodig

  • 8 tortilla’s
  • 300 g diepvriesspinazie, ontdooid en afgegoten
  • 75 g zongedroogde tomaten in reepjes in olijfolie, afgegoten
  • 75 g gesneden pitloze Kalamata-olijven
  • 100 g geraspte mozzarella
  • 150 g verkruimelde feta
  • 1 el fijngesneden verse dille

 

En voor de tzatziki

  • 250 g Griekse yoghurt
  • 1 komkommer, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el gesneden verse dille
  • 1 el versgeperste citroensap
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • 1 tl gesneden verse munt (kan ook zonder)
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 2 el olijfolie

 

Zo maak je het

Verhit eerst de oven tot 200 graden.

 

Maak dan de tzatziki. Meng hiervoor yoghurt, komkommer, knoflook, dille, citroensap, citroenschil en munt en voeg zout en peper naar smaak toe.

 

 

Besprenkel met wat olijfolie. Zet het minstens 10 minuten in de koelkast, zodat de smaken goed ‘blenden’.

 

Bekleed dan een bakplaat met bakpapier. Verdeel over 4 tortilla’s de spinazie, tomaten, olijven en kazen, en doe dan een andere tortilla erbovenop. Leg de quesadilla’ss op de bakplaat, schuif ‘m in de oven en bak de quesadilla’s tot de kazen zijn gesmolten (ongeveer 8-10 minuten).

 

Serveer onmiddellijk met tzatziki, en garneer met dille.

 

Quesadilla’s met feta

Dit heb je nodig

  • 8 kleine tortilla’s
  • 2 avocado’s
  • 150 g feta
  • 250 g kikkererwten in blik
  • 3 el tahin (sesampasta)
  • ½ el komijn
  • beetje olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • Een handje fijngesneden peterselie of koriander

 

Zo maak je het

Voor deze makkelijke en snelle hummus gooi je de kikkerwten, tahin, komijn en citroensap in een blender. Blijf olijfolie toevoegen totdat de hummus lekker romig is.

 

Smeer wat hummus op elke tortilla en strooi de peterselie of koriander over de tortilla’s. Snijd de avocado door de helft, verwijder de pit en haal het vruchtvlees eruit met een lepel. Snijd het in plakjes en leg twee of drie ervan op de hummus.

Kruimel wat feta over de tortilla heen, vouw hem op en druk zachtjes aan. Verhit olie in een grillpan en rooster de quesedilla’s aan beide kanten tot ze knapperig zijn.

 

Quesadilla’s met kip

Dit heb je nodig

  • 2 tortilla’s
  • 200 gr kip in blokjes gesneden
  • 1 paprika
  • 3 el mais
  • 1/2 zakje fajita kruiden
  • 1 handje geraspte kaas
  • 1 bosui
  • 125 gr zure room
  • Olie

 

Zo maak je het

Snij de ui in kleine stukjes en bak in een pannetje met olie voor een minuutje. Voeg daarna de kipblokjes toe en na drie minuten de fajitakruiden. Snijd de paprika fijn en bak deze mee. Als de kip bijna klaar is voeg je ook de mais toe.

 

Leg een wrap in een pan en verdeel het bovenstaande mengels op een helft en besprenkel met een handje vol geraspte kaas en en wat bosui ringetjes. Leg de twee helften dan op elkaar. Bak voor ongeveer 3 minuten en draai hem dan om en laat nog een aantal minuten aan de andere zijde bakken tot de kaas gesmolten is. Haal de quesadilla uit de pan, en serveer met zure room.

 

Eet Smakelijk!

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl