Doutzen Kroes steunt bizar statement over huidkanker

 

Vanochtend zat ik — zoals altijd — eens doelloos te scrollen door Instagram, en via via kwam ik terecht op het account van Doutzen Kroes.

 

 

Niet dat dit haar ook maar iets zal uitmaken, maar na haar Instagrampost over hoe dankbaar we moeten zijn voor het coronavirus in 2020 heb ik op de ontvolgknop geklikt. Een keuze waar ik geen spijt van heb gekregen, want het liefst krijg ik geen antivaccinatieposts in mijn feed. Niet dat dat nu nog heel erg aan de orde van de dag is, maar ik kwam toch een heel ander opvallend statement tegen op Doutzens pagina…

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Doutzen Kroes (@doutzen)

 

Gisteren plaatste ze op Instagram namelijk een carrousel met meerdere foto’s van onder andere haar knappe familie. En, het mag even gezegd worden: hóe verfrissend is het om een bekend model als Doutzen te zien met natuurlijke gelaatstrekken? Geen botox is hier aan te pas gekomen en dat is ook wel eens fijn om te zien. Doutzen is inmiddels 38 en ziet er nog altijd waanzinnig uit. Al vraag ik me af of dat komt door de producten die ze gebruikt.

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Skin- & Soulcare (@lulubynature_)

 

 

De derde foto is namelijk van het flesje Lulu by Nature, en dat is een — understatement, dit — redelijk problematisch merk. Ze noemen dit flesje zelf ‘sunshine in a bottle’, en in een andere post omschrijven ze het als ‘een vibe. Een gevoel. Een boodschap van Moeder Aarde in een flesje. Voor jou om te ontvangen via je hart en je lichaam’. Goed, ik heb nog steeds geen idee wat dit product is, maar ik weet in ieder geval wel wat het níet is: zonnebrand.

 

 

Want daar gelooft Lulu by Nature niet in. Volgens de maker hiervan krijgen we namelijk geen huidkanker door zonlicht, maar kunnen we het juist krijgen als we níet in de zon zitten. Jep, Lulu by Nature probeert mensen wijs te maken dat je huidkanker krijgt door een tekort aan vitamine D.

 

Een krankzinnige visie en letterlijk levensgevaarlijke boodschap om aan mensen mee te geven, en het verbaasde me dan ook oprecht dat Doutzen dit merk zo openlijk steunt. Goed, dat ‘we moeten corona dankbaar zijn’-filmpje zat nog wel ergens in mijn geheugen, maar ik had gehoopt dat dat gewoon een vlaag van verstandsverbijstering zou zijn.

 

Mocht dit nog nodig zijn: je krijgt absoluut huidkanker van blootstelling aan de zon, en daar heeft een gebrek aan vitamine D he-le-maal niets mee te maken. Hopelijk gaat Doutzen dat binnenkort ook inzien.

 

 

Beeld Instagram: @Doutzen, @Lulu by Nature

 

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer