Niet door­vertellen…

 

Ik heb veel favoriete plekken als het om eten of drinken gaat. Dat heb je natuurlijk al gemerkt. Het mooiste is als alles samenkomt: lekker eten, mooie locatie, leuk uitzicht én leuke mensen. Een van de plekken in Amsterdam waar dat helemaal klopt en waar ik dus ik meteen verliefd op werd is Hangar Amsterdam. In het stadse Amsterdam een plek maken waar je eigenlijk ‘een soort van aan zee’ zit is natuurlijk al fantastisch. Maar een extra bijzondere reden om Hangar Amsterdam leuk te vinden, is dat het allereerste creatieve idee voor Franska.nl daar bedacht is. Daar vielen ineens alle puzzelstukjes in elkaar, dankzij een heel lieve vriendin, die in Amsterdam woont en bedacht had dat we daar zouden afspreken. Uiteindelijk vierden we daar ook de lancering. Die avond hoorde ik al dat het nog veel leuker gaat worden. Er komt een zomerterras bij. Kortom. Mij gaan ze daar nog veel vaker zien. Misschien kan ik wel een eigen vaste stoel krijgen aan het raam? Hoewel, er is aan alle kanten raam. Uitzicht gegarandeerd. En straks dus ook buiten zitten. Aan alle kanten zon!

 

En die kok… Ricardo van Ede! Dat is dus niet de minste

 


Raw chic wordt Hangar Amsterdam al vanaf dag één genoemd. En zo voelt het ook. Geloof dat ik de eerste keer dat ik er was zo ongeveer alles om me heen gefotografeerd heb. Leuke lampen, leuke barkrukken, ga zo maar door. Ik heb het trouwens ook getekend. Kijk maar hierboven.
 

 

Weten wat er op de nieuwe kaart staat? Ik heb al een blik mogen werpen. Dat gaat van ceviche (heerlijke gemarineerde vis), do-it-yourself steak tartaar en tabouleh-salade tot heek met beurre noisette, garnaaltjes, kappertjes en citroen of een klassieke côte de boeuf met als klapperrr de chocolade ganache, Goed, wat zit ik nog te treuzelen. Ik ga NU reserveren. Ik zie jullie daar.

 

Hangar Amsterdam, Aambeeldstraat 36, Amsterdam: 020-3638657

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.