Doe eens wat anders met…prei

 

Om even uit te proberen.

 

 

Prei in een ovenschotel? Prei met een sausje? Laten we het even anders bereiden.

 
Quiche
Maak eens een heerlijke quiche met prei, broccoli, ham en kaas.

 
Pasta
Een van de lekkerste pasta’s: penne met prei, courgette, champignons, chipolataworstjes en een romig sausje van bijvoorbeeld wat kookroom en een bouillonblokje (met knoflook en ui natuurlijk).

 
Risotto
Maak een traditionele risotto met prei, verse rozemarijn, knoflook, ui en Parmezaanse kaas. Doe de risotto vervolgens nog een minuut of 15 in de oven met geitenkaas.

 
Maak een heerlijke soepvan prei met wat kookroom, bouillon, knoflook, ui, wat kerriepoeder en chilipeper. Peper en zout en wat verse dille of peterselie erop en je heerlijke gerechtje van prei is klaar. Meer smaak? Doe er dan een lepeltje mosterd bij.

 
Kip
Kip met prei is eigenlijk altijd wel een goed idee. Of het nou rijst met kip is of pasta met kip. Deze twee gaan altijd goed samen.

 
Heb jij nog een leuke prei-tip? We willen ‘m graag uitproberen.

 

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares