Doe deze (h)eerlijke carrièreplant-check en ontdek waar jouw kansen zitten

 

Wil jij je blijven ontwikkelen in je loopbaan, maar heb je een duwtje in de goede richting nodig? Met deze test ontdek je welke carrièreplant bij jou past om te blijven groeien.

 

 

Toen ik vorig jaar verplicht moest thuiswerken zette ik meteen een paar plantjes naast mijn laptop op mijn bureau. Niet alleen gezellig, maar ze geven ook een energiebooster van jewelste. Het is ook heerlijk om af en toe even in het groen te staren in plaats van naar mijn beeldscherm. Wist je dat het wetenschappelijk is bewezen dat planten je stress verlagen en goed zijn voor je productiviteit?

 

 

En stel je nou eens voor dat er planten zijn die je helpen om je loopbaan een boost te geven, welke passen dan bij jou? Mooiwatplantendoen.nl heeft samen met carrièrecoach Ernst van Dijk een test ontwikkeld die laat zien welk profiel je hebt, waar je nog kunt groeien en welke carrièreplant daar bij hoort. Je herkent jezelf, of je collega, vast wel in een van deze vier verschillende types: de zorger, de motivator, de analist en de regisseur, en daar past een plant bij die jou helpt om het beste uit jezelf te halen.

 

 

Natuurlijk heb ik de test ook zelf gedaan en het klopte als een bus: ik ben een analist; structuur is my middle name. De mozaïekplant past daar helemaal bij en, hoe toevallig, die stond al in volle glorie op mijn bureau. Net als ik is deze groene rakker een Pietje Precies die graag een slokje water lust. De graslelie kan me helpen om wat minder een controlfreak te zijn want deze sprieterige plant kan best een weekje zonder water en is reuze makkelijk. Daar kan ik nog wat van leren.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit