Overzicht: dit zijn de maat­regelen voor de vakantie­­landen

 

Misschien ligt het aan mij, maar alle maatregelen rondom corona raken bij mij steeds meer op de achtergrond.

 

Dat kan natuurlijk komen doordat ik eraan gewend ben geraakt: die anderhalve meter hou ik nu standaard aan en de (één of drie) zoenen bij een weerzien heb ik ook afgeleerd. Dat ik niet op vakantie ga deze zomer stond gelijk na de corona-uitbraak al vast. Maar het lijkt er nu op dat de grenzen toch allemaal wat eerder opengaan dan verwacht. Dus vandaar even een overzichtje, want ook vandaag is er weer het een en ander veranderd.

 

  • Fysieke lessen op MBO’s, HBO’s en universiteiten worden langzaam weer hervat. Dat zijn voornamelijk praktijklessen en tentamens die worden afgelegd. 
  • Goed en heel fijn nieuws: vanaf vandaag is er meer dan één bezoeker toegestaan in verpleeghuizen. Daar is wel een kanttekening bij, en dat is dat het verpleeghuis in kwestie volledig coronavrij moet zijn. 
  • Toiletten en douches op de Nederlandse campings zijn weer open.
  • We kunnen weer reizen, naar maar liefst zestien Europese landen. Ik voel me daar zelf nog niet helemaal prettig bij, maar het mag in ieder geval weer wel. En we mogen gelijk ook best wel ver: Aruba, Bonaire en Curaçao zijn weer open voor toeristen. Blijf je liever in Europa? Dan zijn de adviezen voor België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Frankrijk, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Polen, Portugal, Tsjechië en Zwitserland versoepeld van een oranje naar een geel reisadvies.

 

De kans is voor mij heel groot dat het een tripje naar de Nederlandse camping wordt, maar hé, dan kan ik daar wel rustig naar het toilet en de douche. En dat is toch wel heel prettig, nietwaar?

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer