Dit wordt een leuke dag

 

Ik verheug me er heel erg op. Je zult binnenkort het resultaat van deze dag hier wel zien. Ook wel een beetje spannend…

 

 

Vandaag is de grote Franska.nl schrijvers- en vriendinnendag. Voel je niet gepasseerd dat je niet uitgenodigd bent. Er is namelijk helemaal niemand uitgenodigd verder. Wij moeten gewoon ook eens een keer onder ons zijn en iets met elkaar doen, toch? Kunnen we het er eens over hebben, over alles.

 

We zitten dus een hele dag met alle voor Franska.nl schrijvende vriendinnen bij elkaar. En we gaan ook nog allemaal op de foto. Tijdens de lunch (met volle mond), tussendoor, met z’n allen tegelijk, allemaal apart en weet ik wat voor variaties en combinaties de fotografe nog allemaal bedenkt. Geen strikte dresscode, dus grote kans dat we straks allemaal in een streepjestrui binnenkomen. Moeten we eerst nog even gaan shoppen. Ook gezellig!

 

Binnenkort in dit theater dus het resultaat

 

Hoewel… we moeten nog maar afwachten wat we straks zelf van de foto’s vinden. Of ze wel gepubliceerd mogen worden… Zou me niets verbazen als ik weer eens het hardste piep van allemaal. Mezelf op een foto terugzien is bij mij niet altijd iets om laaiend enthousiast over te worden. Je hebt van die meisjes, die uren voor de spiegel staan te oefenen om de best mogelijke standjes in te studeren. Die staan dan ook meteen paraat en met hun aller-voordeligste ‘items’ richting camera.

 

Nou, dan ik. Ik denk namelijk altijd dat ik grappig moet doen. Steek een been in de lucht, of trek een gekke bek. En dan later klagen over die onderkin. Of uitpuilende buik, die ineens extra in beeld is op zo’n foto. Terwijl iedereen naast je roept dat je er juist zo fantastisch goed op staat. Kun je nagaan hoe een ander je ziet, denk ik dan wel eens. Als die al vinden dat ik er op deze manier op m’n best uitzie… oeps!

 

Dus leuk op de foto? Ik ga nog liever naar de tandarts en de gynaecoloog tegelijk, roep ik altijd. Worden fotografen ook heel vrolijk van. Motiveert lekker. Bij voorbaat sorry, lieve Nikita.

 

Ik weet dat ik niet de enige ben die altijd iets te piepen heeft over z’n foto, maar de ergste waarschijnlijk wel. Al zal je dat niemand, behalve mijzelf, horen zeggen. Ze moesten eens durven, haha. Maar goed, onflatteuze foto’s of niet, we hebben zo meteen heerlijk de tijd om bij te kletsen en gezellig te lunchen. Ik zit er al klaar voor.

 

En ik zal iedereen de groeten van je doen.

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs

Franska