Dit prachtige boek van Adriaan van Dis krijg je gratis en voor niks

 

Volgens mij heeft iedereen wel een lievelingsboek met een verhaal dat indruk maakte. Waar je toch wat langer over na moest denken of waarvan je vond dat iedereen het moest lezen omdat je het zo goed vond.

 

 

 

Al van kleins af aan was ik dol op de bibliotheek. Ik kon er heerlijk rondsnuffelen op zoek naar mooie verhalen en ging altijd met een tas vol boeken de deur weer uit. Ze hebben altijd de nieuwste boeken en de klassiekers die je misschien allang weer vergeten was. Voor veel mensen is de bieb ook een plek om andere mensen te ontmoeten voor een leesclub of om in gesprek te gaan met schrijvers die iets over hun boek komen vertellen. Maar je kunt er ook terecht als je vragen hebt over je computer of tablet. Het is dus veel meer dan een ruimte met gevulde boekenkasten.

 

De bieb wordt ook steeds mooier, met fijne plekjes om even te gaan zitten met een boek en een kop lekkere koffie. Kun je meteen het eerste hoofdstuk lezen om te zien of het bij je past. Want wat is er nu fijner dan even verdwijnen in een boek? Door een goed verhaal kun je ontsnappen aan de waan van de dag. Kun je tijdreizen naar een ander leven en loop je van de ene op de andere bladzijde door de drukke straten van Parijs of de groene uitgestrekte sawa’s van Indonesië.

 

Om nog veel meer mensen te laten genieten van een mooi verhaal kun je de hele maand november in de bieb een gratis exemplaar ophalen van een prachtig boek van een van de beste schrijvers van Nederland. De Wandelaar van Adriaan van Dis is echt een parel, wat kan die man toch toveren met woorden. Over zijn boek zegt hij: ’De Wandelaar speelt zich af in Parijs, een sociaal laboratorium waar het nieuwe kleurrijke Europa zich voltrekt. Het is ook een spiegelstad die een beroep doet op de noodzakelijke lenigheid van onze geest. En je hoeft er niet eens je stoel voor uit!’

 

Nou ja, even dan, om je gratis exemplaar in de bibliotheek op te halen.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit