Dit moet je vandaag nog in je vaatwasser doen

 

Zeg wijn, snacks of haute cuisine en de smulpapen van online foodmagazine FavorFlav weten waar te drinken, hoe het te eten en wat te koken. Dit keer serveren onze cheffies je: Dit moet je vandaag nog in je vaatwasser doen.

 

 

 

Wat moet je zonder vaatwasser? Afwassen met de hand zal wel erg zen en mindful zijn, maar dat is een leeg aanrecht en een zoemende vaatwasser ook. Deze praktische hack kwam via TikTok, en het zorgt ervoor dat je bestek prachtig schoon en glimmend uit het rekje komt. Wauw!

 

TikTokker Carolina McCauley toont op haar pagina de ene na de andere schoonmaak- en huishoudhack. Je voelt je op slag een slons in huis, want alles in Carolina’s huis is spic en span. Hoe je keurig t-shirts opvouwt, hoe je smoezelige bank weer spierwit wordt en drie badkamer-schoonmaakhacks: alleen kijken naar die korte video’s geeft al een opgeruimd gevoel.

 

@carolina.mccauley ? This dishwasher hack will leave your silverware sparkling ✨ #kitchenhacks #homehacks #dailyhacks #cleaningmotivation #hometips ♬ 1 step forward, 3 steps back – Olivia Rodrigo

 

Poetsdiertje

Deze tip is ook te doen als je die niet zo’n poetsdiertje bent als Carolina: doe een bal aluminiumfolie in je vaatwasser. Wat? Ja, ze zegt dat het helpt om bestek wat een beetje dof uit de vaatwasser komt, extra schoon te maken. Ziet jouw bestek er dus een beetje gaar uit als je het uit de vaatwasser haalt? Hoef je niet meteen nieuwe vorken en messen te kopen (of een nieuwe vaatwasser), probeer eerst dit maar eens.

 

 

In het rekje

Je maakt van aluminiumfolie een los balletje, en dat zet je in het rek bij het bestek. Die aluminiumfolie bal blijft netjes in het rekje zitten, het is niet alsof dat (net zoals een tennisbal bij je hoofdkussen in de droger, ook zo’n hack) de boel extra schoonpoetst ofzo. Nee, het aluminium van het folie gaat een reactie aan met het vaatwastablet, en dat zorgt voor glanzend bestek. Hoe het scheikundig allemaal in elkaar zit, geloven we wel, maar glimmende vorken en messen zijn wel erg fijn, dus probeer het gewoon.

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav