Dit kunnen mannen niet

Probeer het maar eens. Of weet jij het al lang en heb ik er gewoon heel lang over gedaan om uit te vinden waar het aan ligt?

 

Van die dingen die wij vrouwen de hele dag met gemak en trouwens ook nog tussendoor doen, kunnen sommige mannen niet. Uh… sommige… eigenlijk denk ik dat het bij bijna alle mannen zo werkt. En het schijnt ook nog dat het aan ons ligt. Tsss… Terwijl het toch zo ongelofelijk eenvoudig is.

 

Je stuurt je man een appje: ‘Heb jij vanavond zin in andijviestamp of heb je al gegeten als je thuiskomt?’ Geen antwoord. Hoezo niet? Er staan toch duidelijk twee blauwe vinkjes, dus het is gelezen. Geen zin? Geen tijd? Verkeerde voorstel qua eten? Moet nog nadenken? In de auto, kan niet antwoorden? Nee, dan staan er geen blauwe vinkjes. Hum.

 

Weet je waar het door komt? Ik heb laatst een keertje door zitten vragen en kwam er later achter dat dit soort vragen “live” ook altijd voor verwarring zorgt. Maar mooi dat ik nu dus weet waar het aan ligt. Aan mij.

 

‘Want jij stelt ook twee vragen tegelijk. Dat kan ik dan niet beantwoorden.’ Blijkbaar moet je op een vraag met ja of nee kunnen antwoorden. En heus, dit ligt niet aan mijn man. Ik ken hele volksstammen heren die met een mond vol tanden zitten na zo’n simpele vraag. Heel vaak meegemaakt dat ik met halve antwoorden uit besprekingen met mannen terugkwam. Heb alleen heel lang die merkwaardige reacties nooit begrepen. Nu weet ik het. Jaja, ik weet het, lekker snel.  

 

  • Ik kan zelf natuurlijk legio antwoorden verzinnen op dat appje:
  • Ja, ik heb dan al wel gegeten, maar een bord stamp gaat er nog wel in.
  • Nee getsie, ik heb geen zin in stamp en trouwens ik heb hier al veel zitten snaaien tussendoor, dus laat maar.
  • Oh lekker, stamp. Best zin in. Nog bijna niet gegeten vandaag.
  • Nou met spekjes… mmm, kom maar op.
  • Nog niets gegeten, ik rammel.

 

En dan is twee vragen nog best te doen. Sommige vrouwen stellen er wel zes in een mailtje, appje of zelfs live. Ik krijg in dat geval de neiging om zes keer te antwoorden. Telkens als ik denk ‘Wacht, er was nog een vraag’, geef ik gewoon nog een antwoord. Of ik zet (als het een mailtje is) de antwoorden er tussendoor. Of ik nummer gewoon de hele handel en de antwoorden vervolgens ook. Hoe moeilijk kan het zijn?

 

Nou, geloof mij maar, te moeilijk voor een man. Probeer maar eens. Of misschien weet je het al veel langer dan ik.

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska