Dit is wel heel bijzonder

 

Wintersporters in Oost Europa worden verrast met oranje sneeuw.

 
Dat het weer de laatste tijd helemaal de weg kwijt is weten we allemaal. De ene dag is het knetterhard aan het vriezen en zijn we met z’n allen sinds lange tijd weer aan het natuurschaatsen, dan is het opeens 16 graden om vervolgens weer terug te gaan naar die min vijf. Wat een jojo gedrag. Om gek van te worden. Maar als ik je nu zou vertellen dat er oranje sneeuw zou vallen, zou je me heel gek aankijken, niet?

 

Toch is het gebeurd. In Rusland, Bulgarije, Oekraïne, Roemenië en Moldavië ligt er nu sinds een paar dagen oranje sneeuw. En het ziet er toch een potje gek uit. Geloof je me niet? Kijk dan maar even naar onderstaande beelden. 

 

 

Best gaaf, hé? Maar hoe komt het nou dat die sneeuw opeens oranje is? Volgens meteorologen komt het door Sahara-zand dat door woestijnstormen vermengd is geraakt met regen en sneeuw. Het is trouwens niet de eerste keer dat dit natuurfenomeen voorkomt. Zeven jaar geleden lag er ook oranje sneeuw in Siberië. 

 

Ook al zorgt het fenomeen voor een prachtige omgeving en foto’s, er zit ook een minpuntje aan vast. Zo klagen veel van de mensen dat ze last hebben van zand in hun mond. Tja, je kan ook niet alles hebben. 

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

foto’s: Instagram