Dit is waarom je volgens May altijd je intuïtie moet volgen

 

En waarom vrouwen er beter in zijn dan mannen.

 

Inmiddels luistert mijn geliefde naar me als ik zeg dat ik ‘geen goed gevoel bij iemand heb’. Vroeger vond hij het lastig om iemand niet aan te nemen omdat ik vond dat hij naar mijn idee drie seconden te lang naar de betonnen vloer keek en gek reageerde toen ik naar zijn familie vroeg. Vrouwen begrijpen elkaar als je zegt dat je een baan niet hebt genomen omdat het gevoel niet goed was. Zou een man niet zo snel doen. Zij beredeneren hun keuzes en laten zich niet zo gauw leiden door hun buik.

 

Komen we meteen bij de vraag van de dag of intuïtie en intuïtief vermogen beter ontwikkeld is bij vrouwen. Blijkt niet zo te zijn, mannen ‘lezen’ ook zeker andere signalen, alleen zij zullen hun beslissing er minder snel door laten beïnvloeden.

 

Want intuïtie, wat is dat nou precies? Het wordt gedefinieerd als de ‘directe perceptie van de waarheid of feiten onafhankelijk van enig redeneerproces’.

 

Je hebt iemand nog nooit ontmoet, weet niets van die persoon en toch kleurt de eerste ontmoeting je buikgevoel.

 

Hoe ouder ik word, hoe beter ik ernaar luister. De stagiaire die al, ik overdrijf niet, 58 keer had gebeld voor haar stage begon en op dag één al bij een afspraak met onze grootste klant wilde zitten en ook nog eens een grote mond had tegen een collega. Mijn sales director en ik hadden geen goed gevoel en besloten die dag uit elkaar te gaan. Jammer, droef, maar bij twijfel niet inhalen. Dus.

 

Toch wil je soms iets zo graag dat je je gevoel wegwappert. In de liefde, of in mijn geval met een nieuwe oppas. Dat ze me nooit echt aankeek was vast verlegenheid. En dat ze in de tweede week al afzegde (per WhatsApp en mij vervolgens niet telefonisch te woord wilde staan), dat was vast ook omdat ze zich er heel rottig bij voelde. En haar vrij dwingende toon in een app drie dagen later waarin ze al onze vakanties voor dit jaar graag wilde weten… Ach, daarmee wilde ze vast juist laten merken dat ze heel lang bij ons wilde blijven werken. Bovendien komen appjes soms nou eenmaal wat minder aardig over dan ze zijn bedoeld. 

 

 

 

Zo wapperde ik en wuifde ik tot alles weer goudomrand, rimpelloos en onbevlekt leek. En toen kwam de streek waaruit bleek dat het knagende gevoel toch niet voor niets was geweest. Want ik had het dus goed gezien. En gevoeld.

 

Da’s het enige voordeel van het nadeel: je weet in ieder geval weer dat dat malle buikgevoel van ons klopt. En dat er altijd veel meer mensen zijn waar je wel blij van wordt. Dus mocht je Haarlem een ontzettend gezellig stad vinden en het leuk vinden op maandag en dinsdag met mijn meisjes te spelen… Let me know!

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach