Dit is geen reclame. Nee, ik word hier niet voor betaald
Ik zeg het er maar even bij. Het kan namelijk ook zomaar zijn dat iemand (ik bijvoorbeeld) graag leuke dingen deelt.
Ik vind het nog steeds gek dat sommige mensen dat niet geloven. Waarom zou ik anders ooit in de tijdschriften-business zijn gaan werken? Om alles voor mezelf te houden? Het is zelfs zo erg dat ik af en toe op m’n tong moet bijten om niet meteen, als iemand zegt dat ie ergens heen gaat, wat tips te spuien. Niet iedereen is daarvan gediend. Iets wat ik niet kan bevatten. Ik struin zelf alle tips af als ik ergens heen ga en dan ga ik daarna lekker kiezen.
Ik word hier dus niet voor betaald. Al zou het Italiaans verkeersbureau me natuurlijk intussen wel eens een Italiaans lintje kunnen geven, hahaha. Ik zit vandaag weer eens helemaal in de Italiaanse sfeer. Voorpret, napret, thuispret. Door al m’n gesnuffel kom ik zoveel leuke dingen tegen. Ook voor jou een dagje Italië-moois en -lekkers vandaag dus.
Deze Colosseum-ring bijvoorbeeld
Het Colosseum om je vinger. Ik wil hem. Jammer dat ik nooit iets win in de loterij. Misschien toch nog eens proberen…
Lekker Italiaans surfen
Natuurlijk kennen Italië-fans Ciao Tutti al heel lang, maar ken je ook Italiamo? Daar vond ik laatst bijvoorbeeld dit lijstje met de mooiste dorpjes in Toscane. Maar er staat natuurlijk gigantisch veel meer leuks op. Lekker rondstruinen en inspiratie opdoen dus.
Feestelijk drankje erbij?
Als Spritz-Aperol-fan van het eerste uur (ik zag iemand op een terras in Parma iets drinken dat ik ook wilde proeven) moest ik ergens in een dorpje in Toscane heel lang geleden nog uitleggen hoe je Aperol Spritz maakt. Intussen is dat nergens meer nodig. Zelfs in Frankrijk, Griekenland, Spanje en gewoon bij ons in Nederland weten ze het op elk terras. Aperol Spritz gaat er bij mij echt nooit meer uit. Het is voor mij geen hype, het blijft gewoon altijd genieten.
Maar ken je de Capo Tonic al? Die heb ik net ontdekt. Het officiële recept:
- Eerst heel veel ijsblokjes in een groot wijnglas
- Dan 40 ml Vecchio Amaro del Capo eroverheen
- 10 ml limoensap erbij
- 120 ml Bisleri Bergamotto Tonic (alleen al vanwege het leuke flesje)
- En dan een partje limoen erbovenop
Ik zet er (net als bij m’n Aperol-Spritz) een kort rietje in. Vroeger zeiden ze altijd dat je sneller dronken werd van drinken door een rietje. Geloofde ik toen ook nog. Intussen niet meer trouwens.
Echt Italiaans in huis halen
Ken je Casabase, een van m’n favoriete webshops? Daar moet je voor de grap een keer de hazelnootjes uit Piemonte bestellen, dan hoef je echt helemaal nooit meer andere. Ze hebben nog heel veel ander lekkers natuurlijk. Maar die nootjes…
Van Harry’s Bar in Venetië
Ik maak vanavond carpaccio als voorafje en dacht, ik zal de echte originele saus eens doorvertellen. Weet je dat die supermakkelijk is? Je neemt een kwak lekkere mayonaise en roert er flink wat Worcestershire saus doorheen, zodat het een beetje vloeibaar wordt en je je carpaccio er mooi mee kan ‘beschilderen’ à la Jackson Pollock. Google die naam maar even en kijk bij afbeeldingen voor inspiratie.
Rechtstreeks uit Toscane
Voor de durfals die zomaar iets uit Italië durven laten komen: Salumeria Toscana, daar kun je rechtstreeks uit Toscane de heerlijkste vleeswaren, kazen en nog veel meer laten sturen. Als je toch bezig bent, vergeet dan vooral de riciarelli niet. Behalve dat ze verrukkelijk smaken zitten ze ook nog eens heel prachtig verpakt. Ik was er te laat bij om de volle doos te fotograferen. Hap-hap-hap-weg, te lekker gewoon.
Ik wens je een lekkere week. Misschien na al deze tips met een vleugje Italië-pret.
Liefs van Franska