Dit is de droog­shampoo die elke seconde twee keer wordt verkocht

 

Een leven zonder droogshampoo? Bestaat voor mij niet, het is echt de uitvinding van de eeuw.

 

Het geeft je haar textuur, het neemt overtollige olie op, het is een briljant stylingproduct, verkrijgbaar voor donker en licht haar en het is makkelijk in gebruik. Er is zelfs een onderzoek gedaan naar de sprays van het merk Batiste en dat wees uit dat er wereldwijd elke seconde twee flessen worden verkocht. Dat betekent dus dat er ongeveer 86.400 flessen per dag over de toonbank rollen, wat echt bizar veel is. Maar wordt je haar er nou echt mooier van? Voor een dag of twee is het helemaal oké, maar als je het product te veel gebruikt, wordt je hoofdhuid ‘te schoon’, waardoor je talklieren echt talg (lees: vet) aanmaken, en je begrijpt wat er dan gebeurt.

 

Wist je trouwens dat je droogshampoo ook kan gebruiken voor schurende bovenbenen in de zomer? Het zorgt ervoor dat het vet en de oliën op je benen wordt opgenomen. Of spray het in je schoenen als je merkt dat ze een beetje ruiken. Gebruik dan trouwens wel een kleurloze variant, je wilt natuurlijk niet dat het daar tussen je bovenbenen of in je schoenen poederig wit wordt. Nummer 2 is transparant, dus daar kun je mee sprayen wat je wil. En dit zijn trouwens de tien fijnste die je meteen wil proberen.

 

 

1. Schwarzkopf droogshampoo €3,99 Drogistplein, 2. Andrelon big Volume, €5,99 Drogistplein, 3. Batiste Extra Volume, €6,59 Kruidvat, 4. Aveda Dry Shampure, €30,- Douglas, 5. Dry Shampoo Dark Tones, €29,90 Moroccanoil, 6. Batiste Original droogshampoo, €5,59 Kruidvat, 7. Nioxin Instant Fullness, €21,95 Lookfantastic, 8. Ouai Dry Shampoo Foam, €27,95 Lookfantastic, 9. Compact Powder droogshampoo, €12,95 Douglas, 10. Scalp Revival Charcoal + Biotin Dry Shampoo, €25,- Cosmania

 

Door: Redactie Amayzine.com