Dit geweldige interview met Frans Bauer wil je horen

 

Frans Bauer was laatst te gast in de podcast 30 MINUTEN RAUW van Ruud de Wild. Een superleuk gesprek dat je echt even moet beluisteren

 

 

Ok, ik kom uit de kast…ik ben fan van Frans Bauer. Zo, nu heb ik het maar eens hardop gezegd. Al jaren ben ik werkelijk dol op die man. Zou ‘m best als buurman willen hebben en lekker iedere dag samen over de heg een bakkie koffie willen drinken. Want hoewel hij een eindeloze hoeveelheid platen heeft verkocht, talloze keren in de grootste concertzalen stond is hij zo zichzelf gebleven. Dan ben je echt een hele grote.

 

Hij was laatst te gast in de podcast 30 MINUTEN RAUW van Ruud de Wild en wat een leuk gesprek was dat. Niks geen naast -z’n- schoenen- loperij, Frans is gewoon wie hij is. ‘Want als ik in de spiegel kijk zie ik ook mezelf’. Voor Frans is iedereen gelijk en dat is wel zo verfrissend.

 

In de podcast praat hij vol liefde over z’n ouders, zijn jeugd op het woonwagenkamp en over de nare periode toen zijn vrouw Mariska getroffen werd door een beroerte. Daarover zei hij dat hij zijn carrière zo aan de wilgen had gehangen als hij fulltime voor zijn vrouw moest gaan zorgen. Gelukkig gaat het nu wel goed met haar, maar voor Frans zit de schrik er voorgoed in.

 

Ook staat hij nog even stil bij het begin van zijn carrière, nog voor zijn grote doorbraak met Als sterren aan de hemel staan. Hij werd toen plotsklaps wereldberoemd in Nederland toen hij in het programma All you need is Love met Robert ten Brink door twee meisjes die allebei Diana heetten op date werd gevraagd. Die arme Frans wist niet hoe hij het had. Achteraf was dit misschien wel het begin van zijn carrière, want er keken in 1992 zo’n 3 miljoen mensen naar een aflevering van All you need en werkelijk iedereen had het de dag erna over bij de koffieautomaat.

 

Een heerlijk gesprek dus in deze 30 MINUTEN RAUW van Ruud de Wild, die overigens al zo’n 100 podcasts met bijzondere gasten heeft gemaakt. Dus als je klaar ben met dit geweldige interview met Frans Bauer (dat je hier kunt beluisteren) valt er nog heel wat te kiezen. Wat dacht je van Frank Lammers, John van den Heuvel of Chantal Janzen en nog een heleboel anderen.

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit