5x koken met smac
Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: 5x koken met smac.
Een beetje foodie haalt zijn neus op voor varkensvlees uit blik. Is smac überhaupt wel vlees? Neem volgende keer als je langs het schap loopt toch maar een blikje mee. Je kan er echt wel wat lekkers mee maken. En helemaal met de nieuwe SPAM-editie!
Wist je dat ze in Hawaï heel veel van het geblikte spul eten? En niet omdat het goedkoop is, maar omdat ze weten hoe je het moet bereiden. Daar noemen ze het trouwens spam, naar het bekende merk SPAM. Ook steeds meer Amerikaanse chefs gebruiken het in gerechten. Je moet wel even weten wat je er mee kunt doen, maar dan ligt de wereld aan je voeten – en dat voor maar €2,80.
Egg slut sandwich
Door deze video kwam smac een aantal jaar geleden op m’n radar. Deze over de top ontbijtsandwich ziet er zo geweldig uit, dan moet het toch wel lekker zijn? En ja hoor, knapperig en vettig, hier kan een plakje ham echt niet tegenop. Volgende keer dat je een kater hebt, maak jij deze sandwich.
Ramen
Misschien ben jij plakken langzaam gegaard buikspek op je ramen gewend, maar probeer het eens met spam. Net als buikspek heeft het een hoog vetgehalte waardoor het vet lekker in de bouillon druipt. Heerlijk!
Fried rice
En ja, ook door je gebakken rijst is smac geweldig. Het is iets vettiger en steviger dan gewone ham, waardoor het heerlijk knapperig bakt. Probeer maar eens, je zal geen spijt krijgen.
Musubi
De Hawaiiaanse poké bowl is inmiddels overal, maar waar blijft de musubi? In Hawaï maken ze hun sushi gewoon met smac – ja dat deze rare sushi is even wennen – en dat is dus eigenlijk best wel lekker.
Noedels
Nog een Aziatische hybride: knoflooknoedels met knapperige smac. Carbs, knoflook en vettig varkensvlees, dat is toch alles wat je hart begeert?
SPAM Gochujang
Maar misschien nog wel het allerlekkerste: SPAM komt met een gochujang editie! Er bestond al een SPAM Korean BBQ smaak, maar met de Koreaanse smaakmaker gochujang gaat SPAM nog een stapje verder. Pittig, zoet, zout en umami komen allemaal samen in dit blikje genot. Het heeft een pittige kick en is perfect voor gerechten als so-tteok so-tteok (een populair Zuid-Koreaans streetfood gerecht dat bestaat uit worst en rijstwafels met gochujang), met kimchi fried riced, met bulgogi of om je ramen op te spicen.
Daarnaast is het – daar is ie weer – heerlijk in musubi en op de grill. Niet gek dat SPAM-fans helemaal lyrisch zijn op social media. Vooralsnog is deze nieuwe SPAM te koop bij Costco. Finger crossed dat we het hier ook spoedig kopen kunnen. Want zoals ik al zei: als je weet wat je er mee kunt doen, ligt de wereld aan je voeten.
Voor alle SPAM-fans
En ken je iemand die echt heel erg dol is op het ingeblikte varkensvlees of ben je zelf echt heel erg dol op SPAM? Check dan vooral de krankzinnige merchandise van het merk. Van Hawaï-shirts tot fanny packs, je vindt het allemaal in de SPAM fanshop.