Die rij voor IKEA vind ik zoooo stom

 

Ondanks alle waarschuwingen om de drukte niet op te zoeken staan er toch lange rijen voor de winkels van de net weer geopende IKEA.

 

Misschien ben ik wel gek dat ik nog steeds thuisblijf hoor, maar een heleboel andere mensen vinden het leven blijkbaar alweer normaal genoeg om naar IKEA te gaan. Het aantal doden daalt, de IC’s in de Nederlandse ziekenhuizen hebben steeds minder patiënten aan de beademing, dus je kunt weer los in de hel die IKEA in de vakantie heet. Toch?

 

Eerlijk gezegd vind ik dat zooooo stom. Want ik heb het Rutte niet horen zeggen hoor, vorige week bij de persconferentie. Niks over lekker met z’n allen in de rij bij de woonwinkel kunnen staan. Om de beurt de matrassen uitproberen, of achter elkaar aansjokken langs de keukenspullen. Ik snap best dat IKEA na weken van sluiting snakt naar omzet en dat de deuren zo langzamerhand weer open moeten om het bedrijf levensvatbaar te houden.

 

Maar waarom zoeken al die mensen dan toch de drukte van zo’n winkel op? Je kunt zo’n beetje alles uit de winkel ook online bestellen. En zolang je niet door je tweezitsbank bent gezakt heb je toch niet stantepede een nieuwe nodig? 

 

Het coronavirus is er nog steeds. Het gevaar op besmetting is nog niet voorbij. Waarom zou je het opzoeken als er zo’n duidelijk signaal vanuit de overheid wordt gegeven dat je beter thuis kunt blijven? Je moet er toch niet aan denken dat er toch een tweede golf van zieken aan zit te komen omdat jij zo nodig een nieuwe boekenkast wilde hebben? 

 

En kun je nou echt niet zonder die Zweedse balletjes? Ook die kun je thuis maken. Hierbij het recept.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit