Balletjes van IKEA

Wie kent ze niet!? Én je kan ze gewoon thuis 

 

De beroemde IKEA-balletjes horen bij een bezoek aan het warenhuis, want niks is lekkerder dan deze Zweedse balletjes. Én je kan ze nu gewoon thuis maken.

 

Dit heb je nodig

  • 2 aardappelen
  • 1 ui
  • 500 g rundergehakt
  • 40 g paneermeel
  • 1 ei
  • Handje peterselie of dille (naar keuze)
  • 1 tl nootmuskaat
  • Zout en peper
  • Beetje boter (om in te bakken)
  • 2 el bloem
  • 200 ml runderbouillon
  • 100 ml room

 

Zo maak je het

Kook als eerst de aardappelen en stamp deze tot puree. Snijd vervolgens de ui fijn. Meng in een schaal het gehakt, de aardappelpuree, de fijngesneden ui, ei en de kruiden. Wanneer dit goed gemengd is, maak je er kleine balletjes van.

 

Bak de balletjes in een pan met wat boter. Als de balletjes mooi van kleur zijn (goudbruin), haal je ze uit de pan en voeg je bloem toe aan de pan. Even roeren en voeg dan de runderbouillon en room toe. Laat de saus op laag vuur pruttelen en voeg de balletjes weer toe aan de pan.

 

 

Tip: Je kan ze net zoals bij Ikea met jam eten.

 

Eet smakelijk!

 

Door Meagan Suares

 

Meagan is redacteur bij Franska.nl.  Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met 6 gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze gewoon elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.