Die Henny Huisman toch

 

Misschien moest hij maar een keertje een koffietje doen met Ron Brandsteder. Want als zelfs Wendy van Dijk op haar retour is…

 

Henny Huisman (68) wil dolgraag terug in de schijnwerpers en denkt dat zijn moment van hernieuwde televisieglorie steeds dichterbij komt (bron: Nieuwe Revu). Zou je dat nou wel doen Henny? Ik bedoel: moet je dat überhaupt wel willen?

 

Ron Brandsteder (69) is ook zo goed als van de buis verdwenen en zit daar niet mee omdat hij denkt dat zijn tijd inmiddels geweest is (bron: RTL). Misschien een keertje een koffietje doen met Ron, beste Henny?

 

Want laten we nou wel wezen: het is toch lang niet iedereen gegeven om aan de top te blijven? Oké, zo lang er vrijgezelle boeren zijn – en Yvon er niet al te veel boerenschnabbels naast houdt – zal Boer zoekt vrouw er wel weer een nieuw seizoen bij krijgen. Net als Heel Holland Bakt en andere Max-toppers. En Linda en Eva en Jeroen en Mathijs en Beau, die zien we voorlopig ook nog wel terug. Maar presenteren en programmamaken op dat niveau? Is maar weinigen gegeven, denk je niet?

 

Ik bedoel: als Angela de Jong zegt dat Wendy van Dijk echt op haar retour is, – en als er toch iemand verstand van televisie heeft, dan is het Angela de Jong wel – als zelfs Wendy tegen haar houdbaarheidsdatum aan zou schurken, dan zou ik me als ik jou was, Henny, nog wel eventjes achter de oren krabben.

 

Ik hou sowieso mijn hart vast voor al te veel oude wijn in nieuwe zakken. Spuiten en Slikken Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink duiken opnieuw samen de studio in, schijnt. En Carlo Boszhard komt weer terug. Volgens jou, Henny, omdat programmadirecteur Peter van de Vorst en Carlo wél goed samen door een deur zouden kunnen en Peters voorganger Erland Galjaard en Carlo bepaald niet. Dan is er nog Man bijt Hond: komt ook terug. Net als Lingo en Eigen Huis en Tuin en Hart in actie – wellicht. Wat moet dat moet en ze zullen heus wel weten waar ze mee bezig zijn, zullen we maar zeggen.

 

 

En dan is er nog het veel-te-veel-van-hetzelfde-wat-de-klok-slaat-principe. Als in Tien jaar jonger in tien dagen ná Looking good en vóór Hotter than my daughter met tussendoor Obese & co in tig varianten. Danstalenten scoren vervolgens. Of zangtalenten. Of allebei. Dus dans-zangtalenten. En dat dan weer in best wel veel aftreksels van… en al dan niet met stars of sterren voor het trekken van nog meer kijkers. 

 

Ik weet het dus niet, Henny. Patty Brard kwam terug. En eerlijk is eerlijk: die was nog niet eens echt helemaal weg en jij wel. Dus als ik jou was, beste Henny, dan zou ik de eer aan mezelf houden. Net als Ron.

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans